Ni är så många som önskar vegetariska tips & recept. Och jag precis som ni vill bidra till att äta mer grönt för vår miljöns skull inte minst. Ingen kan gör allt men alla kan göra något, så vi skippar köttet iallafall en dag i veckan. Hur gör du ?
Min vegetariska omelettpizza med mozzarella, purjolök & soltorkade tomater.
Det här behöver du till en panna :
en bit purjolök
4 ägg
4 msk grädde / mjölk eller vatten
salt & peppar
Topping:
1/2 msk Chilisås + 1 tsk tomatpure
mozzarella
finskivad soltorkade tomater
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna ( håll koll så att den går att ställa i ugnen) med lite olja och fräs den skivade purjolöken mjuk. Vispa ihop ägg och vätska och vänd ner, stek på medelsvagvärme tills omeletten stannat till. Blanda ihop chilisås & tomatpute och bred över omeletten fördela mozzarella, soltokade tomater över omeletten , och gratinera sedan i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills osten börjar bubbla.
Strö över lite oregano eller timjan & servera genast
Tack för inspiration! Vi kör också vegetariskt en gång i veckan 🙂 Vill gärna dela med mig av ett recept på linsgryta som är enkelt och jättegott : http://mlisans.blogg.se/2015/january/vegetarisk-linsgryta-2.html
Gradantal?
Det står i receptet 🙂
Åh Mums!
Tack för tipset! Jag är en av dem som önskat vegetariska recept! Helt oplanerat började jag att äta mindre Och mindre kött och upptäckte att det gröna ger så mycket mer smak till maten. Så hos oss äts det vegetariskt flera gånger i veckan
Hej Jenny!
Jag är på jakt efter en klassisk matlagningstermometer. En avlång sprittermometer i glas som man hade förr. Vet du var dessa finns att köpa? Har inte hittat någonstans! Tack för svar 🙂
Till hur många portioner räcker receptet?
Beror på hur hungrig man är.
Jättehungrig = 1
Annars räcker den till två om man har en liten sallad till 🙂
Vi äter veg 7 dgr / vecka.
Tack för supergott recept – vi testade detta en kväll när vi hade idétorka!
Tyckte inte om det söta i toppingen, kanske hade jag för mycket chilisås!