Godmorgon raringar.
Vi startar upp med en tidig veckomatsedel och hoppas ni hittar något som passar er.
Måndag: Lax med gräslökstäcke
Tisdag:Kyckling med mangosalsa & kryddig bulgur
Onsdag Majs & potatissoppa
Torsdag: Ugnsbakad falukorv med hallouimost
Fredag: Pulled Beef
Det här behöver du till pulled beef :
1 kilo högrev
3 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
2 msk tomatpure
1 röd finhackad gul lök
1 msk spiskummin
4 dl coca cola
2 msk kinesisk soya
1/2 msk paprikakrydda
Svartpeppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 100- 120 grader. Putsa högreven och lägg i en ugnssäker gryta,skiva vitlöksklyftorna tunt och fördela ut runt omkring och ringla över rapsoljan. Blanda ihop coca cola, tomatpure finhackad lök, spiskummin , soya och paprikakrydda , svartpeppar, och häll över köttet. Sätt på lock och ställ in i mitten av ugnen. Låt det stå i 7- 8 timmar – när det är klart så faller köttet isär så fort du drar i det med två gafflar. Jag fick hälla avlite av vätskan innan.
Servera med en god tomatsalsa och gärna i tortillabröd.
För recept på vitlökssås klicka HÄR
I tomatsalsan är det tomat, finhackad lök, koriander olivolja och lite flingsalt.
Serveras med fördel rumstempurerad.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Snabba Syltbakelser
Till 4 stycken :
4 smördegsplattor
1 dl marmelad / fast sylt
1 äggula
Florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram de upptinade smörplattorna och fördela sylten i mitten på plattorna. Vik på mitten och pensla med uppvispat ägg. Fäst kanterna med hjälp av att trycka ihop kanterna med en gaffel. Grädda tills de fått en vacker gyllene färg.
Pudra över florsocker.
Servera genast
Hejsan! Tror du detta funkar i lergryta? Jag har ingen annan gryta med lock och vill gärna testa receptet. Ska jag förlänga tiden på något sätt i så fall?
Lergryta fungerar fint,
haha! Va lustigt!
Jag gjorde pulled beef igår kväll. V Ä L D I G T gott!
alltid bra med lite inspiration
Hej. Hur hittar jag receptet på din lunchsoppa som du lagt ut på instagram? Vad ska jag söka på i din blogg? Just nu använder vi bara dina recept när vi lagar mat och så enkla och goda de är. Tack åter igen.
Den kommer snart. Annars söker du bland de olika kategorierna eller i sökrutan under texten Damernas. Alt. om du är inne via mobilen, då trycker du på de 3 strecken uppe till höger.
Oj! Dom där ser helt fantastiskt goda ut! Precis vad man behöver så här efter jul, hehe. 😉
Hej!:) du gör ju så himla Goa grejer, bara älskar din blogg! Har du någon recept bok med all go mat och alla bakverk? Hade gärna haft det i mitt kök 😉
Goda recept som vanligt 🙂 Tack för en bra blogg 🙂
Hej välkommen att kika in på min blogg där jag skriver om min Adoption och hur det påverkat mig. Är också smarta och smidiga skönhetshacks som kommer förenkla din vardag! Hoppas vi ses där på http://nouw.com/emelieoberg
Hej! Idag blev det ditt recept på rosépepparkyckling till middag, så oerhört gott! Tack för en fin blogg och massa goda recept!
<3 Tusen tack.
Hej Jenny!
Har du funderat ut hur man gör triotårtan? Den är magisk god men för krånglig att göra. Hoppas du kan förenkla den. Konditori Vetekatten i Sthlm gör den.
Hälsningar Lena
Hejhej, hur många personer kan man räkna till Bulled beefen?
Mvh Nina