Hej hej,
Hoppas solen skiner hos er också idag! Vi har strålande sol idag.
Har packat ner fika i picknickkorgen och ska nu snart iväg på utflykt!
Dagens första recept blir knäckig äppelpaj med havregryn ,
som min syster bjöd på i Söndags. Bra pajrecept kan man inte få för många av.
Det här behöver du till en pajform
6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.
Ljuvligt gott! Hoppas ni får en fin picknick 🙂 Kram
Gör en liknande paj och täcket är ju så gott!!
denna brukar jag göra, älskar det knäckiga täcket
Hej, förlåt men för bästa resultat, när och var kommer sirapen och mjölken in i bilden. Kanske en självklar grej? Är tyvärr novis i köket 🙂 PS tack för mycket inspirerande blogg!
Tack Bibbi.
Nu är receptet uppdaterat 🙂 Det hade trillat bort.
Kan man göra detta recept fast i muffins form?!