Jag har jag även hade ett LCHF- vänligt alternativ på lasagne här bloggen. Jag tycker att den är jättegod – så man behöver inte bara äta LCHF för att uppskatta denna.
Det här behöver du 5- 6 portioner :
500 gram nötfärs
1 burk tomatkross
1 tsk örtkryddor
2 chilifrukter
2 vitlökar
Squash
4- 5 dl creme fraiche ( eller keso)
3 dl riven ost.
1 burk tomatkross
1 tsk örtkryddor
2 chilifrukter
2 vitlökar
Squash
4- 5 dl creme fraiche ( eller keso)
3 dl riven ost.
Gör så här :
Värm ugnen till 175 grader.
Bryn chilin och vitlöken i smör, och häll i nötfärsen och bryn även den.
Häll ner tomatkrossen och låt puttra en tjugo minuter.
Blanda creme fraiche och ost. Skiva squashen i smala skivor.
Varva en ugnssäker form med squash, köttfärsröra och creme fraichen.
Grädda i mitten på ugnen i ca 40 minuter eller tills lasagnen fått en fin färg.
Värm ugnen till 175 grader.
Bryn chilin och vitlöken i smör, och häll i nötfärsen och bryn även den.
Häll ner tomatkrossen och låt puttra en tjugo minuter.
Blanda creme fraiche och ost. Skiva squashen i smala skivor.
Varva en ugnssäker form med squash, köttfärsröra och creme fraichen.
Grädda i mitten på ugnen i ca 40 minuter eller tills lasagnen fått en fin färg.
Serveras med en god grönsallad.
Någon som lagat denna maträtten?
Jag brukar göra en ungefär likadan fast med lammfärs, timjan, getost och aubergine som lasagneplattor. Supergott!
Tack för alla bra nyttiga tips.
jag försöker hinna med beach 2013 🙂
Jag har gjort en liknande där jag använde mig av aubergine istället. Den är lite matigare i smaken. För ett tag sen gjorde jag även helt vegetarisk lasagne och även den var supergod.
Jag gör en liknande men creme fraiche var nytt,
funderar på att göra din idag.
Åh, så gott! Bra att den är LCHF-vänlig!
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Jätte kul med LCHF recept, tack för det!