En kycklinggratäng med sambal oelek och mangochutney. Den går att göra både mild eller het om man hellre gillar stark mat.
Serveras med potatis, pasta eller couscous.
Det här behöver du för 4-5 personer:
700 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
Mangosås:
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tsk kinesisk soja
3 msk mangochutney
1 msk chilisås
1 tsk paprika pulver
5-8 körsbärstomater
2 dl riven valfri ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i mindre bitar och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg. Häll upp i en ugnsform. Rör ihop alla ingredienserna till mangosåsen. Vill ni ha mer mangosmak så ta 1-2 msk mer, och vill ni ha mer hetta ta lite mer sambal oelek. Fördela såsen över kycklingen och klyfta över tomater, och riv över osten.
Gratinera sedan hela gratängen i 15- 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Servera genast med pasta och grönsaker.
ÅÅhh vad gott det såg ut 😀
Mvh Camilla
Idag gjorde jag denna sjukt goda Kyckling med chili- mangochutney….. som serverades tillsammans med ris och broccoli ….. <3 Tack för receptet Jenny!
😀
En riktig fullträff, supergott!!
Himmelsk!
Riktigt god!
En klar favorit här hemma! Fungerar även till festligare tillfällen. Tack för ännu ett underbart recept!
Recept