Jag får många mail av er där ni önskar lättgjorda godsaker till julgottis bordet, och då kom jag och tänka på de här pimpade pepparkakorna häromdagen. Dessa hinner och kan verkligen alla baka- ställ fram dessa, lite apelsiner, nötter, polkabräck goda chokaldpraliner så är du i hamn.
Chokladdoppade pepparkakor- kan det bli enklare ?
Du behöver
1/2 burk med pepparkakor
100 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Smält chokladen , doppa halva pepparkakan.
Låt svalna och stelna på bakplåtspapper och förvara svalt.
Smidigt och supergott.
Jag gjorde mina igårkväll, till dagens fikagäster som när som helst kommer på besök. Och jag hade mjölkchoklad när jag doppade dessa, men går utmärkt att doppa i smaksatt mjölkchoklad eller mörk choklad om man hellre vill det.
Perfekt när man har lite tid!! Tack för tipset! 🙂
Enkelt och gott 🙂
Kanongott och enkelt! Vi dekorerade med turkost pärlströssel
Så fina! Tänkte bara berätta att jag gjorde Falsk fläskfile ( ditt recept) idag, och det var det godaste jag ätit på länge. Vi slickade i stort sett faten, sambon var lyrisk och min kräsna son sa att det var mycket bättre än riktig fläskfile.Enda nackdelen är väl att det blev inget över till matlådan jag hade tänkt ta med till jobbet imorgon. Tack för en bra blogg med superrecept!
Men att man aldrig har tänkt på att pimpa pepparkakor på annat sätt än med glasyr. Choklad är ju så mycket godare också! Doppar du både fram- och baksidan?
Åh tänk att doppa i apelsinchoklad, passar ju perfekt till pepparkakskryddorna! Mmm, måste testa det 🙂
Detta ska jag testa till glöggen på julafton! Tänkte göra med apelsinchoklad!
Men om man förvarar dem i kyl, blir inte pepparkakorna mjuka då?