Hej där ute,
Får en del frågor om hur man hittar försvunna recept, och jag lovar att inga recept försvinner. Däremot händer det då och då att det möbleras om i kategorierna för att tillexempel alla snittkakor inte ska finnas brevid varandra. Så lugn Dumlesnitten är inte borta- utan ligger bara längre bak i kategorin. För er som inte vill bläddra alla sidor i kategorin småkakor – kan använda er av sökfunktionen. Skriv vad ni söker…. och så hittar ni.
Vissa maträtter blir så lyckade att jag nästan knappt kan vänta tills jag får tipsa er om dem, detta är en sådan. En maträtt jag lagade ofta för en sådär 10 år sen… men som likom har glömts bort, så nu dammade jag av receptet och lagade. Mums!
Tips för de godaste frasigaste klyftisarna hittar du i recepetet
Du behöver till 4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör
2 vispade ägg
3 dl ströbröd
salt & peppar
serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara.
Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör, vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.
När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.
Ser riktigt gott ut med de ugnsbakade rotfrukterna. Det var ett tag sedan vi åt det så det får nästan sättas på listan till nästa vecka.
Schnitzel e ju lite bortglömt inget man äter jätteofta. Men detta får vi prova.strödde på mandelmjöl på potatisarna sist då vår dom är glutenintolerant, blev också mums!
Mmmums ❤️
Ska man ha skinkan också mellan? Och varför ska man lägga osten på halva bara?
Nu fattade jag haha.. Inte halva, hälften av schnizlarna!! 🙂 Trög.. Men skinkan? Tack för många bra recept!
osten och skinkan ska ligga emellan schnizlarna 😀
Ikväll gjorde jag samma men ändå inte… Använde tunnskivad kycklingfilé och fyllde med rökt skinka och mycket Allerum ost. Herregud så gott det blev! Då ströbrödet var slut här hemma blev det mandelmjöl vilket blev toppen!
Hej, älskar din blogg. ? jag undrar vad för typ av ost du har mellan schnitzeln? ?
Kram Cissi
Vad roligt 🙂
Jag hade bara vanlig påläggsost 🙂
Väldigt goda schnitzlar, kommer definitivt göra igen.
Hej Jenny! Vilka rotfrukter brukar du använda?? Tack för en fantastisk blogg 🙂
Potatis, morötter & sötpotatis 🙂
Kan man ta något annat än ägg? Tänkte göra dem ikväll men har inte ägg hemma 🙁 grädde eller något kanske?