Panerad & fylld schnitzel med ugnsrostade rotsaker

Hej där ute,

Får en del frågor om hur man hittar försvunna recept, och jag lovar att inga recept försvinner. Däremot händer det då och då att det möbleras om i kategorierna för att tillexempel alla snittkakor inte ska finnas brevid varandra. Så lugn Dumlesnitten är inte borta- utan ligger bara längre bak i kategorin. För er som inte vill bläddra alla sidor i kategorin småkakor – kan använda er av sökfunktionen. Skriv vad ni söker…. och så hittar ni.

Vissa maträtter blir så lyckade att jag nästan knappt kan vänta tills jag får tipsa er om dem, detta är en sådan. En maträtt jag lagade ofta för en sådär 10 år sen… men som likom har glömts bort, så nu dammade jag av receptet och lagade. Mums!

IMG_0744

Tips för de godaste frasigaste klyftisarna hittar du i recepetet

IMG_0753

Du behöver till 4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör

2 vispade ägg
3 dl ströbröd
salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara.

IMG_0730

Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.

IMG_0739

När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.

IMG_0746

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Ser riktigt gott ut med de ugnsbakade rotfrukterna. Det var ett tag sedan vi åt det så det får nästan sättas på listan till nästa vecka.

Ida
10 år sedan

Schnitzel e ju lite bortglömt inget man äter jätteofta. Men detta får vi prova.strödde på mandelmjöl på potatisarna sist då vår dom är glutenintolerant, blev också mums!

Anna
10 år sedan

Mmmums ❤️

Sofie
10 år sedan

Ska man ha skinkan också mellan? Och varför ska man lägga osten på halva bara?

Sofie
10 år sedan

Nu fattade jag haha.. Inte halva, hälften av schnizlarna!! 🙂 Trög.. Men skinkan? Tack för många bra recept!

Jenny Warsen
Reply to  Sofie
10 år sedan

osten och skinkan ska ligga emellan schnizlarna 😀

Mia
10 år sedan

Ikväll gjorde jag samma men ändå inte… Använde tunnskivad kycklingfilé och fyllde med rökt skinka och mycket Allerum ost. Herregud så gott det blev! Då ströbrödet var slut här hemma blev det mandelmjöl vilket blev toppen!

Cecilia
9 år sedan

Hej, älskar din blogg. ? jag undrar vad för typ av ost du har mellan schnitzeln? ?
Kram Cissi

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
9 år sedan

Vad roligt 🙂
Jag hade bara vanlig påläggsost 🙂

Johanna
9 år sedan

Väldigt goda schnitzlar, kommer definitivt göra igen.

Camilla
9 år sedan

Hej Jenny! Vilka rotfrukter brukar du använda?? Tack för en fantastisk blogg 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
9 år sedan

Potatis, morötter & sötpotatis 🙂

Jennifer
8 år sedan

Kan man ta något annat än ägg? Tänkte göra dem ikväll men har inte ägg hemma 🙁 grädde eller något kanske?

Nästa inlägg

Fredagsdisco

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x