Jag gjorde ett litet kakexperiment för ett par veckor sedan, och det blev riktigt lyckat. Låt er inte luras av muffinsformarna på bilden- för detta är verkligen inga vanliga tråkiga muffins 😉 Kakor har jag gjort i formar bara för att de inte ska flyta iväg. Och i dem har jag bakat in Japp i – kan lova att de är lika goda att servera ljumna som kalla – då blir chokladen mer som kola- seg och god. Hade jag haft mer choklad hemma hade jag velat prova att baka dessa med Dumle, Mars, Nutella, jordnötssmör – you name it. Men jag är säker på att ni kommer prova olika fyllningar nu – berätta gärna hur de blev sen.
Jag hade 3 dubbel Japp i mina kakor , och varje enkel japp delade jag i tre delar.
Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk balpulver
150 gram smör
1 ägg
3 dubbel Japp
+ muffinsformar & gärna ett muffinsjärn
Gör så här:
Dela varje enkel-japp till 3 delar och på en lägg på en tallrik.
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner det rumsvarma smöret och nyp ihop till en deg. Dela upp degen och rulla lite större än en studsbolls storlek innan du plattar ut och bakar in en bit Japp. Placera sedan bollarna i muffinsformar som du lägger i muffinsjärnet. Funkar även bra med lite stabilare formar… Grädda i cirka 8-10 minuter i mitten av ugnen – håll koll. ta ut och låt svala något, innan du lyfter ur dem. Pudra över florsocker och klara att servera.
Fungerar utmärkt att frysa sen.
Helt galet goda – en ny favvokaka.
För att komma till bloggens första sida klickar du på texten Jennys Matblogg längst upp på sidan, och kategorierna till alla mat- och bakverk hittar ni också där.
Små muffinsformar? Hur många blev det? Ser supergott ut ☺
Hur många det blir, Det beror på stl på muffinsformarna. Jag fick ut cirka 15-16
Hej!!!
Fantastisk blogg är inne och tittar varje dag!
Kul att fylla med japp, de måste jag prova.
Jag brukar fylla mina med Philadelphia, florsocker, vaniljsocker och hallon! Dom är saftiga och underbart goda!
//Therese
Låter jättegott! Tack e tipset:-)
Den enda blogg jqg ens läser grymt bra recept.
Testat väldigt många och är super nöjd 🙂 men dom här maffins ser inte ens ut som maffins, dom blev inte alls likt bilderna 🙁
Det är inte muffins :)det är en kaka med fyllning
Kram
Tack för en toppenblogg med jättefina o mumsiga recept! Har provat flera av dem !
så gött
Tack för att du levererar så många spännande recept, sparar ner länkar till allt jag vill baka och kan säga att den listan är väldigt lång nu. Men en sak jag funderar över är att storleken som en ”studsboll”, jag kan inte relatera till hur stort det ska vara. Tycker det är smart att relatera till något så att man får ett hum, när jag gjorde dumlekakorna så vart nog mina ”studsbollar” lite väl stora (vart ej så många som receptet sa), men OJ så goda! 🙂
Tack för en inspirerande blogg!
Hej! Jag gillar din blogg och har prövat många recept med lyckat resultat. Något jag tänkt på är att det ofta är lite konstigt skrivet. Saknas instruktioner eller ingredienser faller bort och man får läsa receptet många ggr för att förstå. Något att tänka på, att alltid läsa igenom innan du publicerar, annars är din blogg toppen! Ha en skön semester 🙂
Roligt att du gillar bloggen.
Menar du att det fattades något i detta receptet? Jag förstår inte riktigt a du menar? 🙂
Det finns över 2500 handskrivna recept på bloggen. Så självklart händer det att det kan bli ett stavfel/ skrivfel då o då på enstaka recept.
Däremot är ni duktiga på att säga till o då ändrar jag 🙂
Stina det kan ju faktiskt vara så att man själv har gjort något fel så att det är därför man misslycka. Har bakat i många herrans år och ibland så blir det bara fel!Tack Jenny för en jättebra blogg och ha en toppen semester:)
Nämen så är de väl inte. Jag upplever inte att de är felaktigheter eller att saker faller bort. Jag tycker bloggen är väldigt välskriven med klara instruktioner så där tycker jag att du har fel Stina. Jag har precis hittat till din blogg så trevlig som ger mycket inspiration
Jag brukar fylla med dumle!! Det är sjukt gott 🙂
Tycker recepten är extremt tydliga, precis det jag behöver eftersom jag aldrig haft självförtroende i köket. Matbloggen har gjort att jag tycker det är roligt att laga mat 🙂 Det är dock ofta många fel rent språkligt i recepten och det märks när man sparar ner dem i Word dokument. Jag brukar ändra själv innan jag skriver ut dem men kanske Damernas värld kan hjälpa till med korrekturläsning innan de publiceras?
Det är det som Lotta skrev som jag menar. Lite typiskt att man blir påhoppad av många när jag bara menar väl. Jag har aldrig misslyckats med något recept. De är väldigt lätta och bra. Men det är även ibland ingredienser som står med men sen inte i utförandet men det ändrar ju Jenny om någon säger till. Skulle aldrig ha skrivit från början. Ber om ursäkt till alla! Det är din blogg Jenny, gör som du vill 🙂
Jag menar det inte heller som någon kritik överhuvudtaget! Men eftersom jag sparar ner recept från många bloggar har jag ändå reagerat på att det är många språkliga fel här och att det inte är det ngn annanstans. Tänker som sagt att det kanske har med de ansvariga att göra innan publicering… Du är grym Jenny så ta det på rätt sätt! Jag fattar dina recept till 100% men det kan ändå vara proffsigt att ha dem korrekt skrivna eftersom de finns dokumenterade:-)
Håller med Lotta! Du är grym och jag följer din blogg varje dag. Ska ta upp torsk nu och göra dagens middagstips 🙂
Tycker dina recept är toppen, har provat många. En liten detalj bara, vore bra om du kunde skriva hur många kakor du gör av receptet och hur många portioner dina matrecept ger.
Toppen recept har du och dina dumlekakor var ”godaste kakorna jag ätit” enligt morsan och sambon. En fråga..måste man ha sån där hård muffinsform i plåt eller funkar det med vanliga i papper och kanske sätta dubbla eller tredubbla för att få lite stadga ?:)
Hej! Mina står i ugnen nu, har haft dom inne i snart 9 min men ingenting händer. Dom höjs ingenting. Har gjort precis som receptet? Vad kan de va för tok? Tacksam för svar 🙂
Med vänlig hälsning, Emelie
Tack för roligt recept som förgyllde vår tisdag!
Kakorna jäser inte upp speciellt mycket. Vanliga formar räcker tycker jag. Jag fick låta dem stå 12 min i min ugn för att få färg. /Elin
Mina va tvungna o va inne minst 15-20 min ?
Kan skilja lite beroende på ugn, och du kanske gjorde dina något större ☺️
Undra varför?
Mina smakade som scones med choklad i, tror inte jag lyckades…
Gjorde dessa ”muffins” igår precis enligt anvisning. Blev mer som en stängd hallongrotta med en jappbit i.
Långt ifrån de på bilden, vad har jag gjort för fel då?
Det är en kaka inte en muffins 🙂 Det står tydligt i beskrivningen.
Hoppas de var goda iallafall
Ser så gott ut. Lan man göra dessa utan muffinsjärn? 🙂
I lite mer stabila formar funkar det säkert.
Samma här… Blev det inte alls bra.
Hej,
tänkte bara höra det står 1 msk bakpulver, stämmer det?
Dessa verkar farligt goda och kommer passa perfekt till julbaket 🙂
Älskar din blogg och har bakat massor av dina recept och jag har aldrig blivit besviken 🙂
Det stämmer ja 🙂
Hade du stora eller små muffinsformar? 🙂
Mina blev inte alls lika höga, fina och ”muffinsliknande” som dina på bilden Jenny, de blev torra och mer ”boll-lika” till formen, och själva kakdegen var inte alls söt utan mer sconeslik till smaken. Jag brukar sällan misslyckas när jag bakat men tänkte att jag måste ha mätt fel och tagit för mycket vetemjöl, men jag kände mig ganska så säker på att jag mätt rätt, så jag gick in här och läste kommentarer för att se om fler haft samma problem och det verkar så. Det kanske blivit fel, det kanske inte ska vara 4,5 dl vetemjöl i receptet?
Tack för en UNDERBAR blogg för övrigt! Älskar dina recept och finner alltid något jag måste skriva ut och spara i min receptpärm 🙂
Jodå – receptet stämmer.
Det är kakor, inte muffins. På bilden har jag ätit en bit på en nybakad jappkaka- därför ser den nog mjukare ut.
Hej alla!
Känns skönt å höra att fler fick som jag lite scones liknande kakor med japp i. Fick knappt färg trots längre tid i ugnen. Kändes som ett misslyckande! Får testa en idag innan jag bjuder på dem. Vad kan man tänka på till nästa gång? Lättare å få dem att jäsa om de är mindre? / Elin
Hejsan!
Bakade dessa kakor igår till ett 7-årskalas på söndag. Mina blev oxå mer ”scones”-liknande o tyckte inte de smakade så värst mkt :/ Inte det att de inte blev goda, men trodde nog att de skulle bli annorlundare 😉 De ser sååå otroligt goda o saftiga ut på bilden, därför jag ville prova dem… Jäste inte upp alls så som de ser ut att göra… Vad kan ha blivit fel iom att det är fler som fått dem så?
Tycker mkt om din blogg o hittat många bra o goda recept annars!! 😀 /Nethan
Hej hej,
De är precis nybakade på bilden, därav är chokladen mjuk.
Det är ju som en inbakad hallongrotta, fast med jappfyllning.
Kul att du gillar bloggen.
Hej. Testade att göra dessa idag och dom blev inte alls av samma resultat. Mina blev som små bollar som sen i ugnen blev som en mördegskaka med japp i. De höjde sig i ugnen men ser inte ens i närheten ut som dina. Vad gjorde jag för fel månne? Supergoda ändå men väldigt smuliga och små.
Jag läste på kommentarerna här innan jag bakade att några tyckte att kakorna hade fått en lite scones-liknande karaktär och inte var så söta. Därför ökade jag på mängden socker en aning samt hade i vaniljsocker. Min kakor blev supergoda!
Jag brukar ha en klick Nutella i. O det är en storfavorit! !!
Blev redigt goda och en klar favorit här hemma 🙂 enkla att göra .