Hej igen!
Har precis fått färdigt första plåten med köttbullar. Det är verkligen bara så smidigt att laga köttbullarna på plåt i ugnen,
man slipper matos, och att stå och passa köttbullar vid spisen. Och man får plats med många köttbullar på en plåt. Toppen.
Det här behöver du till en plåt med köttbullar.
1 kilo köttfärs
1 ägg
1 msk hpsause ( eller en msk kalvfond )
salt och peppar
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser väl, och rulla ut till små köttbullar,
lågg på en smord ugnsplåt och ställ in på cirka 200 grader i cirka 10- 12 minuter, rör om då och då genom att skaka på plåten. Hur länge tid de behöver i ugnen beror på hur stora köttbullar man har gjort. Sedan är det klart!
Förra året gjorde vi de här midsommarköttbullarna,
med västerbottenost i.
Goda de också!
Detta behöver du :
500 gram nötfärs / blandfärs
1 /2 riven gullök
1 1/2 dl riven västerbottensost ( jag valde Falbygdens)
1 ägg
1/2 tsk salt
lite svart peppar
1- 2 tsk sambal oelek
1/2 dl finhackad persilja
Smör till smörjning av plåt.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.Blanda ihop samtliga ingredienser till köttbulle-smeten.
Smörj en ugnsplåt. Sedan är det bara att rulla köttbullar. Och lägga ut dem på plåten,
ställ in i ugnen tills de fått fin färg, och är ordentligt genomstekta.
Köttbullarna är i frysen och jag har just gjort dina portionscheesekakes med daim och imorgon blir det jordgubbar till. Perfekt, att det går att förbereda.
Önskar dig och familjen en riktigt härlig midsommar!
Ost i…..det lät gott och måste kanske testas =)
Jag har oxå gjort köttbullarna i ugnen några gånger…..men sonen bojkotta det då han inte tyckte det ”smaka” samma när jag inte stekt dom…..dessa barn =)
Trevlig midsommar!!!