God morgon vänner !
Till frukosten idag blir det avokado, vattenmelon och sedan mjukt hembakat bröd! Det är bara så mycket godare än färdigköpt. Ni som följer bloggen via facebook vet att det bakades tekakor till kvällsmat igår. Vi frös in tekakorna som inte gick åt -sedan är det bara att tina upp efter som.
Väldigt lättbakat( kort jästid ) och mycket gott bröd.
Varsågoda, här kommer receptet till luftiga och fluffiga tekakor.
Mjuka och goda temackor
Det här behöver du :
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig,
tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad
Mjuka tekakor med smör, ost och marmelad.
Och lite färsk vattenmelon utan kärnor. En riktig sommarfrukost.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och självklart ett litet klädtips inför helgen. För huuuuur snygga är inte jackorna på Bubbleroom.
Kolla in dem här
God morgon. Härliga tekakor. Blir dom goda även om man fryser dessa eller ska de endast ätas nybakade?
Tack för en så inspirerande blogg. Önskar
Önskar en riktigt fin midsommar.
Går d inte lika bra med vanligt vetemjöl? Vad är skillnaden?
Hva er hvetemel spesial? Finnes det i Norge?
Carola :
Tack 🙂 Och trevlig midsommar till dej också !
Det går bra att frysa in tekakorna och tina upp precis innan de ska serveras.
Ännu ett recept att spara! Mina barn älskar Tekakor..
Mmm, ser goda ut och kort jästid är ju alltid bra på morgonen.
Tack!
De ser så härligt mjuka ut! Kram
Hej Jenny.
Jag hittade din blogg egentligen genom en slump. Då ett par bekanta pratade om din fantastiska matblogg. Jag läser inte bloggar?
nu är jag heeeelt fast, älskar din blogg och blandningen med mat bak inredning och familjeliv.
Tack för en ideologer inspirerande blogg
Kram från Sofia
Brödet ska bakas nästa vecka . När det är lite lugnare 🙂
Ser FANTASTISK goda ut! De ska jag baka till helgen!
Det blev mycket gott! Tack för receptet.
Testade dessa och de blev goda men jag fick inte till den platta formen, de pösade upp sig och blev som frallor. Trots att jag plattade till de. Hur får man den platta formen även efter ugnen?
Dessa är jättegoda. Mmmmm kommer bakas snart igen.
Till Mia, jag plattade mina även precis innan de skulle gräddas för att de skull bli riktigt platta.
Tack för ett underbart recept!
Anna :
Som Kristina sa så kan man platt till dem precis innan de ska in i ugnen också, om de har jäst sig pösiga.
Roligt att de blev goda iallafall !
ja smaken var det inget fel på 🙂 men kanske att jag gjorde de lite för stora och att de fick jäsa lite för länge, jag försökte trycka till de innan ugnen men de pösade upp sig ändå 🙂 men nu vet jag till nästa gång för jag kommer att göra de igen 🙂
Ville bara säga att detta recept är helt enormt bra. Mina ungar som inte är så jättestora brödälskar slukar dessa tekakor med hull och hår, så tack snälla för ett så bra recept.
/Karin
Jätte
Väldigt goda! Bor i Norge och här bakas det inte tekakor, dom var väldigt populära när jag baka dom i går 🙂
Hur GODA som helst, LOVE THEM!
Dock vill sambon nu ha färska tekakor varje morgon. suck 😀
Godmorgon och tack för detta kanon recept 😉 nu är magen mätt och belåten..sambons nya favorit 😉 tack igen.
Super goda 🙂