Hej,
Ser att detta är veckomatsedel 71 i ordningen, det innebär att jag snart har skrivit veckomatsedel i 1 1/2 år nu. Jisses vad tiden går snabbt när man har roligt.
Nästas veckas mattips från mig till dig blir:
Måndag: Flygande Jacob
Tisdag: Lax med osttäcke
Onsdag: Ost och skinkpaj
Torsdag: Kycklingsoppa med extra allt
Fredag: Balasmicofile med tillbehör
Du behöver :
Fläskytterfile / fläskfile
1 1/2 dl rapsolja
4 msk med valfri balsamico
1 tsk färskpressad citron
1 tsk honung
1 tsk sambal oelek
Balsamicosås
2- 3 msk krämig balsamico
2 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kycklingfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost ( eller maizena redning )
salt och peppar
1 par droppar soyakulör för mörkare färg.
Klyftpotatis och en god sallad
Gör så här:
Putsa filen , gärna kvällen innan och blanda alla ingredienser till marianden i två dubbla fryspåsar, önskar ni mer syrligt riv ner det gula skalet av citronen också.
Lägg ner fileen i fryspåsen med marinad och lägg in i kylskåpet över natten, vänd på påsen då och då så marinaden blandas ordentligt med köttet. Ställ ugnen på 125 grader, smärstek köttet i en stekpanna på högvärme för att få fin färg på det.Lägg in köttet i ugnen med stektermometer, ta ut vid 70 grader. Linda in köttet i grillfolie och låt vila i 20- 30 minuter innan du skär upp köttet. Då kan du börja med såsen : I samma stekpanna som du stekte köttet vispar du sedan såsen, blanda alla ingredienser och låt sjuda upp.
Servera genast med en god sallad.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet: Hallonkakor
:
Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl hallonmarmelad ( eller fast sylt )
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.Ställ ugnen på 200 grader.Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallonkakorna i mitten på ugnen i ca 10-12 minuter , tills de är lite gyllene.
Blivande två barnsmamma tackar dig oerhört!! ❤️ för dina veckomatsedlar!! Tack tack miljoner tack!
Ja det är alltid tacksamt med inspiration istället för samma matlistor vecka ut och vecka in 😉
Var har du hittat de söta muffinsformarna?
Tack för all inspiration☺☺
testa gärna att istället att lägga i en Dumlekola istället för hallonmarmelad i hallongrottorna! Det blir då Dumlegrottor! Gudagott!
Söndagsmiddagen räddad. Fläslkfilen trots snabbmarinering var jättegod och framför allt såsen! Mums
Tack! för all härlig inspiration!
Jag vill bo hos dig!! Så god mat!!!
Tack för bra recept och en räddning av middagsplaneringen!! 🙂
En fråga, hur lång tid tar det att steka fläskytterfilé till 70 grader på 125 graders ugnstemperatur?
/Anna