Jag startar dagen med ett tips på torsdagsmiddagen.
Det är ett smidigt och lättlagat middagstips!
Till en stor form :
8 dl ”halvtfärdig”-kokt pasta
300 gram kassler
Tomater
2 dl riven Ost
Ostsås
6 dl grädd-mjölk
150 gram mjukost med (en sådan på tub / ask )
1- 2 dl riven (lättsmält )ost
2-3 msk mjöl
salt och peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Finstrimla kasslern. Koka pastan i saltat vatten, tills den nästan är helt klar.
Under tiden gör du ostsåsen, låt gräddemjölken sjuda upp. Spara dock lite vätska till redningen.
Vispa ihop mjölet med vätskan, och häll i redningen i såsen och låt det sjuda upp igen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i såsen och låt det sjuda tillsammans till pastan är färdig. Ta bort kastrullen från plattan och häll i mjukost och ost, och häll även ner pastan i såsen och rör om tills det blandat sig.
Häll upp allt i en form och toppa med skivad tomat och riven ost.
Gratinera i cirka en kvart – tjugo minuter.
Eller tills gratängen fått en fin färg.
Tack för en härlig blogg.
Hoppas ni hade tur med vädret igår på eran klassträff
Kram Sofia
Hej Jenny!
Jag har precis börjat följa din blogg och den är fantastisk.
Ljus, fin och massa smarriga recept. Verkligen bra jobbat.
Ha en bra dag!
Mvh Linda
Ja, det här är ju en barnfavorit! Mums:-)
Låter gott men vilken smak på osten?
Pia : Man kan ta vilken ost man gillar bäst.
Mozzarella, prästost eller vanlig hushållsost.
Själv föredrar jag en ost med hög fetthalt – tycker den magra osten blir så plastig och seg.
En riktig höjdare! Jag var dock lat och använde mig av Keldas färdiga ostsås och hade riven ost på överst. Funkade det också!