Fyllda biffar med potatismos & brunsås

 

Tjingeling

Här är det ”fullt hus” idag barnen har vänner här, så jag tänkte jag skulle ta och ordna fram något mellanmål / fika här till dem. Tänkte bara skriva om dagens lunch innan dess, som var en riktigt husmanskost klassiker. Nu på hösten är det extra gott att laga sådan mat, tycker ni inte det. På sommaren blir det gärna mest grillat och gärna kalla matigare sallader.

Dagens lunch: Chiliostfyllda biffar med potatismos & en brunsås. Väldigt enkelt att laga- och så gott!

Husmanskost

Jag valde den kryddiga chiliosten jag köpte i mataffären förett par dagar sedan. Välj en du gillar, blir gott med vilken sorts ost som helst.

Det här behöver du för 4- 5 personer: 
1 kilo blandfärs
4 msk oxfond eller kalvfond
salt & peppar

Valfri ost till fyllning : jag hade chiliost

IMG_8314 Serveras med potatismos & Brunsås

Såsen: 
2 1/2 vatten
2 1/2 grädde
1 msk ox eller kalvfond
1 msk kinesisk soya
1 msk med lingonsylt.

Gör så här:
Skala & koka potatisen i saltat vatten. Häll upp färsen i en skål och vänd ner fond, salt & peppar och rör om till en jämn smet. Skär ut cirka 20 st små kuber från osten , rulla sedan in en ost-kub i varje biff. Stek biffarna klart i smör och ställ in i ugnen på 70 grader, använd stekskyn till att göra sås. Häll i vatten, fond och kinesisk soja och låt sjuda upp. Vänd ner grädde & sylt och låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar. Red ev av om ni önskar tjockare sås.

Potatismoset gör jag med en potatiskross , när den är mjuk – en rejäl klick smör, lite salt , vitpeppar och en eller ett par dl mjölk.

 

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Det där med chiliost lät spännande.
Det måste absolut testas.

10 år sedan

Ser gott ut du har alltid någon twist på recepten =)

Kika in på http://www.modevarlden.se idag för massor av inredningsinspiration samt vackra bilder från modehuset Chanel.

Kram Johanna

Suss
10 år sedan

Hej underbara Jenny!
Bara en fråga, hur hinner du laga så mycket mat, baka o blogga? Jobbar du heltid som de flesta av oss eller är det ditt jobb att laga mat och blogga.?Undrar bara, för att jag själv jobbar minst 8 h per dag, o skulle vilja vara som du, men varken tiden eller energin räcker tiil. Är det jag som är otillräcklig eller har du superkrafter?

Jenny Warsen
Reply to  Suss
10 år sedan

Nej, det är klart att du inte är otillräcklig.
Detta är en del av mitt arbete 🙂 Laga det du hinner eller orkar. Jag vill tipsa om lätta vardagsmiddagar som ni ska bli inspirerade att läsa.
Kram

Lorina
10 år sedan

Hej Jenny!
Jag har går igenom många av dina veckomenys rätter. Du har gett mig sådan insperation, blir ganska lätt att man kör på samma. Men nu har jag plockat ihop 4veckors Måndag till Fredag meny! Å det gick hem hos gubben oxå 😉 ska bli gott att testa alla dessa måltider! Tack för en fantastisk blogg!!!!

Jenny Warsen
Reply to  Lorina
10 år sedan

Vad roligt att höra 🙂

Sarah
10 år sedan

Skall man steka biffarna i ugnen direkt eller skall man steka dem på en stekpanna först? Jag bara undrar.

Jenny Warsen
Reply to  Sarah
10 år sedan

Steka först, de är bara för att de inte ska kallna medan du gör såsen

Sarah
10 år sedan

Jag läser din blogg varje dag. Ha det så trevligt i Thailand.

Ida
10 år sedan

Undrar var du köpt chiliosten. Hittade ingen här i lilla Orsa!

Jenny Warsen
Reply to  Ida
10 år sedan

Lidl 🙂

Nästa inlägg

Bacon- & kycklinggryta

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x