Upp och hoppa med er, och duka fram en riktigt härlig söndagsfrukost. Det är vad jag ska göra nu, koka ägg, och rosta bröd, värma choklad till småttingarna och brygga kaffe till oss. Måste gilla söndagar – en lugn dag har vi framför oss och det planeras nog lite höststädning i trädgården. Det är avkoppling för mig, kasta fallfrukt, rensa lite ogräs och klippa ner buskar. Och ny vecka startar imorgon – jag tillhör dem som gillar måndagar också, det är en ny start och massa extra energi efter helgen.
Till er som vill ha lite tips på middagar i veckan har jag plockat fram några favoriter här. Hoppas ni hittar något ni gillar. Klicka på texten för att komma till respektive maträtt.
Måndag : Currydoftande torskgryta
Tisdag : Pasta med krämig baconsås
Onsdag : Godaste lasagnen med krämig sås
Torsdag : Korvgratäng med potatismos
Fredag : Fläskfile i rosepepparsås
Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.
Det här behöver du till denna middag :
600 gram putsad fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta
Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna. Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter. Sedan är det klart att serveras.
* * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Brownies med färgglatt strössel
Det här behöver du :
Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad
Gör så här :
Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke. Smält chokladen över ett vattenbad, medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade choklad bitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna kladdisen var inne exakt 50 minuter.
Godmorgon Jenny! Jag är inne varje dag o läser din blogg, bara Älskar den! Har fått många mat tips av dig. Ha en riktig bra söndag. Kram Katarina i Munlkaljungby
Alla bloggare som är intresserad av business är välkomna på vårt bloggevent 7:e november!
http://www.businessbloggers.se
Hej Jenny!
Igår gjorde jag blomkålsgratäng LCHF, oj oj den rekommenderar jag varmt.
Den var så god! Sen har jag gjort mycket annat gott härifrån också.
Snart rullar man väl fram så mycket fint som det finns här :-).
Tack för alla fina recept du lägger ut åt oss…..
Hej Jenny! Lika spännande recept som vanligt 🙂 Går det att göra brownien i en ugnsform av typ keramik eller måste det vara teflon? //Victoria
Jag har en i keramik 🙂
Hej Jenny!
OJ vad jag är glad att jag hittade in hit!! Jag är just nu nere i en djup svacka vad gäller mat och det känns som om jag bara lagar samma gamla tråkiga mat hela tiden. Inte gör det saken bättre att jag inte är sugen på nåt (förutom choklad såklart!!) heller…..
Jag efterlyste lite inspiration på min blogg och fick några tips men har en känsla av att jag kommer att hitta massa fler här hos dig!! Till att börja med kommer jag att sno din veckomatsedel rakt av med start i morgon!
Ska snoka runt lite nu – kanske lägger du ut veckomatsedlar med recept varje söndag?! 😉 //Maria
Brownien står i ugnen, och blir den lika god som smeten är kvällen räddad
Jag undrar bara om man kan använda ljus choklad istället? Annars, är de mycket mörk choklad-smak? Tack för goda recept 🙂
Hej Jenny! Tack för alla goda recept, du är en stor inspiration! Jag har en dotter som är superallergisk mot ägg!!! Har du några goda recept på bakverk utan ägg? Vore så tacksam, tycker det är svårt när man ska ha kalas och baka så det blir gott! Ägg är ju A och O!
Är själv väldigt äggallergisk och kör med no egg pulver till kladdkakor cupcakes brownies funkar även bra till cheesecskes som ska va i ugnen. Till frusna cheesecskes utesluter jag bara äggen och det blir jättebra ändå. Annars finns en bra sida allergimat.com
Tack så mycket Ida! 🙂 Ska prova på det!