God morgon!
Måndag igen, och idag är första dagen på sista veckan innan barnens sommarlov startar. Hoppas på riktigt fint väder, till avslutningsdagen 🙂
Idag tänkte jag se om jag hinner med att fota skrivbordet, det är färdig målat och det är bara de små smideshandtagen som ska skruvas fast! Så roligt att blanda lite äldre möbler med alla nya moderna som vi haft desan tidigare. Och nu till dagens försa recept! En riktigt smakrik och god marinad.
Sötsur kycklingmarinad.
1 dl olivolja
1 pressad vitlök
2 msk sesamfrön
1 tsk grovsalt
4 msk sötsur sås
1 finhackad urkärnad chilifrukt
Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Häll upp marinaden i dubbla fryspåsar och lägg i kycklingen.
Låt kycklingen ligga där i 5- 6 timmar innan det är dags att grilla.
Marinader är alltid bra att ha i ”bakfickan”.
Har skickar vidare en utmaning på min blogg till dig!
ha det gott /Emma
Tack för marinadtipset Jenny!
Skulle även önska någon marinad som passar till fläskfilé!
De köpta marinaderna är så tråkiga!