Det här behöver du om du har en lika stor form som jag hade, till en mindre kan ni minska något på ingredienser
4 dl havregryn
3/4 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
3/4 dl ljus sirap
150 gram smält smör
Fyllning:
6- 8 stycken äppel
3 msk smör
1-2 tsk kanel
Servera med vaniljsås eller gräddglass
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Smörj formen, skala och skär äpplena tunt och fördela ut i formen. Sockra och pudra över kanel .
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg.
Fördela sedan ut den över äpplena och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta.
Servera sedan varm, kall eller ljummen med vaniljsås.
Mm! Såg riktigt gott ut! 🙂 Men en fråga, när ska sirapen ner i smeten? Är det bara att blanda i det efter man rört samman dom torra ingredienserna med smöret?
Ja, samtidigt som smöret. 🙂
Såg ungefär ut som min brukar göra. Ända är att jag inte har sirap i. Men lät fruktansvärt gott, så det ska jag genast pröva 😉 Mums åt det! Fantastiskt blogg förresten, följer den hela tiden och får så mycket fina idéer av dig 🙂
Tusen tack- vad glad jag blir.
Jo, denna bölir mer knäckig en vanliga smuldegen. Jättegott.
Mums va gott de där ser ut 🙂
Ser supergott ut! Det är gott med sirap i äppelpaj! Men, hur står form använder du? Du skriver att receptet är bra om man har lika stor form som du, men jag hittar inget om hur stor den är.
Det är svårt att mäta eftersom den är kantig. Men jag uppfattar den större än 25 cm
Älskar smulpaj med alla olika fyllningar. Och mycket vaniljsås!!!:)
Hej Ville bara fråga om sirap ”vänd ner sirapen & smält…” står i receptet, men står inte hur mycket/vilken sort ljus/mörk? när man läser ingredienserna. Ser ut som en jätte god paj. =) MVH Hannah
Just den här pajen provade vi ikväll och jag och maken vart väldigt förtjust så den ska in i bloggen med hänvisning hit till dej (så klart), jag får ta et foto när vi äter upp det allra sista, man måste spara så man har lite njutning vid fler tillfällen. Vill ju gärna använda egna foton, jag borde lära mej att göra vattenstämplar på fotona jag tar också.
Tack för en bra blogg och bloggtipsen som du postat, jag har väl min mest som dagbok ungefär ch låta nära och kära se foton på det vi gör så jag har inga anspråk med den mer än så, skulle den bli poppis tja då blir det en extra bonus.
Ha en skön helg!
Följar dig på instagram. Blir otroligt inspitetad, hur kan jag se dina recept? Mvh Yvonne.
Hej!
Bakade denna idag till vårt kalas! Vilken succé!
Tack snälla för inspiration och goda recept!
Denna läggs helt klart till favoriterna:)
Hej,
Jag gjorde denna igår – jättegod!
Dock glömdes den ute på bänken över natten, med plast över dock. Kan den ändå ätas idag, eller behöver den slängas?
Du har en så fin blogg, jag är inne och tittar nästan varje dag!
Är det bara smöret som ska smältas i grytan? Man ska inte blanda alla ingredienserna i grytan?
Tack för en jättebra och inspirerande blogg!!!!!
Bara smöret 🙂
Gör det ngt om man missar att lägga bakpulver i??:(
Gott att ha lite kokos i :))
hej!
jag bakar den nu..men tiden???? hur länge skall den vara inne?
Med vänlig hälsning
Linda
tills den får gyllenfärg 🙂 Lite olika vilken ugn, men 20 minuter ?
Testade precis att göra fast bytte ut äppel till blåbär, super gott men nästa gång kommer jag nog att minska med en hel dl socker då den för mig var alldeles för söt 🙂
Gjorde denna paj idag! Den såg inte bara god ut utan den var verkligen enormt god. Detta recept ska jag använda mig av fler gånger och den kommer bli en favorit bland alla smulpajer jag har testat. Tack så mycket för att du delade mig dig av denna underbara paj 🙂
Även jag tog i lite kokos i smulpajen och graderade den med lite kanel och florsocker 🙂
I receptet så ska man strö kanel och socker över äpplena innan smuldegen läggs på. Har det blivit något skrivfel för det står 3 msk smör och 2-3 tsk kanel men inget socker?
Det här pajen var verkligen supergod ??
Tack för ett jättegott recept på smulpaj! ☺