Adjö soliga varma Thailand, nu bär det av hemåt Sverige.
Idag reser vi hemåt, och vi har haft ett par fantastiska veckor. Och det ska bli riktigt mysigt att komma hem och börja planera jul och advent nu. Så adjö november och välkommen december!
Och lite matplanering inför nästa vecka har jag här på lager :
Måndag : Kycklingenchiladas med grönsallad
Tisdag : Pasta med bacon & krispiga grönsaker
Onsdag : Bakad potatis med kräftröra
Torsdag : Krämig champinjonsoppa med vitlöksbröd
Fredag : Italiensk file
Det här behöver du till 5-6 personer
2 putsade fläskfileer
smör
salt och peppar
Till italienska täcket:
2 mozzarella bollar
1/2 burk med soltorkade tomater i olja
2 finhackade vitlökssklyftor
en bunt med ruccola
Såsen :
Sky + vatten 4 dl
2 dl creme fraiche
2 tsk med soya
3 msk med konc. kalvfond
salt och peppar
1-2 msk maizena mjölredning
Serveras med kokt potatis eller mos.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en stekpanna och bryn den putsade filen i smör och med lite salt och peppar. Fräs på den tills den får bra färg. Skär sedan centimeter tjocka bitar och lägg dem omlott i en ugnsform. Dela mozzarella i småbitar, rör ner den tunt skivade vitlöken och hacka även ner de soltorkade tomaterna. Bred ut täcket över filemedaljongerna och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter, tills filen är klar. Vispa ur stekpannan med ett par dl vatten, och sila ner i en gryta,
Vänd ner ytterligare 2 dl vatten, soyan, fonden , creme fraiche , låt sjuda upp och smaka av med salt och peppar. Red skyn till önskad konsistens.
Innan servering strö över ruccola över gratängen.
Servera genast!
* * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Polkabräck
Du behöver till detta adventsgodis:
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
1/2 påse med polkagrisar
Bra att ha : hammare
Så här gör du polkabräck:
Smält chokladen över vattenbad eller micro ( på svagaste effekt )
Ta fram i en bakplåtsklädd form cirka 15*20 cm, lägg första lagret med chokladen i botten och ställ svalt med an du smälter choklad nummer två.
under tiden hammrar du polkagrisarna till karamellströssel. Låt dem ligga kvar i påsen, så skvätter det inte så mycket. Häll på lager två av chokladen och strö polagrisarna över, och ställ svalt tills du kan skära upp lagom stora bitar av godiset.
Förvaras framme i rumstemperatur en stund innan servering.
Hej, vi ska till både Chada Beach och Si Kao i slutet av december. Vi har förstått att det är dyrt att äta på hotellet i Si Kao. Vad kostar en maträtt ungefär på Al à carte restaurangen? Åkte ni till byn brevid och åt någon kväll?
Är ni nöjda med er resa till dessa båda hotell?
Detta måste bara testas polagris