Hej från ett varmt & soligt Thailand,
Jag har ett gäng tidsinställda inlägg åt er, så ni får lite matinspiration ni som önskar detta. Här lever vi på goda kycklingwoker & kryddstarka soppor, så det känns långt ifrån vanlig husmanskost. Jag har letat fram lite favoriter här på bloggen i en blandad kompott.
Hoppas ni hittar något ni gillar.
Måndag : Kycklingrullader fyllda med mozzarella
Tisdag : Krämig laxpasta med broccoli
Onsdag : Tacopaj med krispig sallad
Torsdag : Korvgryta med ajvar
Fredag Fläskfile i rosepepparsås
Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.
Det här behöver du till denna middag :
600 gram putsad fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta
Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna. Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.
* * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet sötsyrlig citronpaj med marängtäcke.
Det här behöver du för att baka denna citronpaj :
125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
Fyllningen:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2 dl strösocker
Marängtäcket :
3 äggvitor
2 dl strösocker
Gör din citronpaj så här:
Blanda / mixa ihop ingredienserna till botten till en smidig deg.Låt vila i kylskåpet.
Ställ ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajdorm, cirka 28 i diameter, förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt ugnen på 250 grader bara övervärme.
Gör fyllningen :
Riv av skalet på de nytvättade citronerna, bara de gula, och pressa ut juicen. VIspa samman citronjuice, skal och äggulor. Smält smöret & vänd ner sockret & citronblandningen.Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.
Till Marängtäcket :
Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum. Tillsätt socker , lite i taget och vispa till ett tjock marängsmet.Fördela jämt över pajen och grädda den i cirka 3 – 4 minuter. Håll koll så inte marängen bränns.
Ta ut och låt svala innan servering
Hej Jenny! Försöker gå in på kategorier vegetariskt men det går inte, är det något fel, har provat både i explorer och firefox.
Tack för en fin sida 🙂
Anna
Hej Anna ,
tack för att du är uppmärksam. Det görs lite uppdateringar nu på Damernas värld, så det är nog det som har hänt.
jag har bett teknikerna tittat på det så dt är snart löst 🙂
Kram