Stora ROSA sega maränger

Maränger är både gott och enkelt att göra. Här har vi gjort stora sega och rosa maränger.
Receptet hittar du nedan

Maränger är busenkelt att göra, men det finns lite viktiga saker att tänka på.
Skåla och visp måste vara rena och torra. Och ingen äggula får komma med i vitorna – får då går det inte att vispa den så hård som den ska vara.

Du behöver :

4 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk färskpressad citronsaft

10 – 20 droppar karamellfärg.

Gör så här :
Ställ ugnen på 130 grader
Separera äggvitorna och lägg dessa i en bunke, häll upp socker och den pressade citronsaften.
Vispa länge – du ska vispa äggsmeten så hård att det ska gå och hålla bunken upp och ner utan att den rör sig.
Då kan du droppa i karamellfärgen. Men vänd bara i färgen färsiktigt – då blir det en starkare kontrast på vitt och rosa

Klicka ut lagom stora maränger på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Eller spritsa om du vill ha dem jämna.
Ställ in i mitten av ugnen. och grädda dem i ca 40 – 60 minuter ( det beror ju på hur stora maränger ni har gjort. ) Ibland kan de behöva ytterligare lite tid om man gör större maränger. De ska vara lite sega i mitten – det är godast

Jag har ju även tidigare gjort de blåa, så här blev de

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Aurora
12 år sedan

måste man ha citronsaft i, kan man inte endast ha socker och ägg? 🙂

Nästa inlägg

Citon- och chilimarinad

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x