Godmorgon alla där ute,
Hoppas ni har fått bästa starten på dagen, dagarna försvinner i rasande fart. Redan fredag imorgon ju – så vi närmar oss helgen med stormsteg. Och jag har tips på lite söndagsmiddag till er nämligen. Har ni lagat Biff Lindström tidigare ? Detta var den första gången jag gjorde det- men inte sista. Jag har förstått att många har kapris i sina, men jag är inte jätteförtjust i detta- så det skippade jag.
Jag gjorde mina Lindströmmare så här:
Det här behöver du :
800 gram nötfärs
1 dl finhackade inlagda rödbetsskivor
5 st finhackade inlagd gurkskivor
salt & peppar
+ stekta ägg till biffarna
Kantarellsås:
300 gram kantareller
3 msk med smör
3 msk finhackad lök
4 dl vispgrädde
1 msk med soya
salt & vitpeppar
Serveras med ugnsbakad potatis & morötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, skala morötter och fast potatis. Dela i lagom stora bitar och strö över lite flingsalt, torkade örter och mycket olivolja. Grädda i mitten på ugn till de är klara.
Hacka ner rödbetor & inlagd gurka med salt och peppra. Låt smeten dra sig i kylskåpet medan du förbereder potatisen. Forma lagom stora biffar och stek dem sedan på varje sida i 5 minuter ( kortare/ längre beroende på tjocklek).
Börja så länge med kantarellsåsen, lägg de rensade och delade svampen i en torr panna och stek bort vattnet. Tillsätt smöret och löken och stek tills de blir glansigt & och löken blir mjuk. Vänd ner grädden och låt sjuda upp och puttra ihop med en msk soya. Smaka av med salt & peppar.
Servera genast.
Ska det vara 5 hela inlagda gurkor eller 5 skivor?
5 skivor.
Hej Jenny! Har fått två stora fjällskivlingar och vet inte riktigt vad man gör bäst med dom.. Tänkte höra om du har nåt tips? Kram Maria
Kan du inte lägga ut recept på hur du gör potatisen och morötterna också? 🙂 och va du använder för sort och så! Tacksam för svar 🙂
Jag kan uppdatera 🙂
Å jag älskar Biff Lindström, med Kapris i. 🙂 gjorde faktiskt igår med recept av en av dina såser! Dreglar än 😉
😀
Lyckas alltid göra biffarna för torra:-(