Nutellacookies

Vi fyllde upp hela frysen med olika sorters kakor igår. Roligt att testa fram nya recept tycker jag. Denna gången provade vi en helt ny fyllning i kakorna. Så gillade ni Dumlecookiesen ? Då måste ni pröva dessa med krämig nutellafyllning.

Omnomnom.

IMG_4856-001Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:

120 gram rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk sirap

Fyllning :  frusen nutella

Garnering : Strösocker

IMG_4847-001

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Börja med att ställa nutellan kallt- då blir den lättare att jobba med och när den är kall så skedar du upp teskedsstora kulor och fryser in på en bricka med bakplåtspapper.Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirap i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat + salt  i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram den frysta nutellakulorna och platta ut bollen med entryck i mitten lägg dit en nutella kula och rulla ihop till en boll. Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter tills de har flytit ut lite oh får lite sprickor i degen. Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

Så gott med ett stort glas iskall mjölk till.

 Nutellakakor

 Fyllda nutellakakor som du måste baka snart 🙂

8
Prenumerera
Notis om

33 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
å
10 år sedan

Men herregud, är det här en del av himlen eller vad är det för något?! Macshmellowskakorna blev väldigt uppskattade på jobbet så nu ska jag verkligen testa dessa oxå!

Jennys_matblogg
Reply to  å
10 år sedan

Gör det 😀

Tess
10 år sedan

Ok för att det blir lite pillrigt med Nutellan men OJOJOJ vad jag ska testa baka dessa. Jag svimmar lite när jag tänker på det 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Tess
10 år sedan

Inte så pilligt faktiskt. så fort den är fryst är den lätt att jobba med 🙂
Lycka till

Kram

al68
10 år sedan

Du är inte snäll mot oss ; ) MÅSTE testa detta med, säkert lika goda som dumlekakorna. Kramis

Jennys_matblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Ja, dessa och Dumlen blev favvo här hemma. Marshmallows helt okej- men det blev mer fyllning med dessa.

Kram

Lotta
10 år sedan

Väldig åtgång på dumlekalorna det blir en favorit ! Ska även prova dessa!

Jennys_matblogg
Reply to  Lotta
10 år sedan

Gör det – goda och lätta att baka 🙂

Emelie
10 år sedan

När man fryser såna här kakor, hur blir de när man tinar dom? Är dom fortfarande ”kakiga” eller blir det mjuka när de tinar?

Jennys_matblogg
Reply to  Emelie
10 år sedan

De är lite sega när man har gräddat dem , och de har samma konsistens när man tinar dem. Lite kladdkake-smak typ.

Amanda
10 år sedan

Ett tips är att doppa kakorna i rikligt med florsocker efter strösockret, då krackelerar kakorna, blir riktigt snyggt!

anonym
10 år sedan

du skrev att du jobbar med mat och kakor hela dagarna, så jag undrar vad jobbar du med/som?

Jennys_matblogg
Reply to  anonym
10 år sedan

Jag arbetar med denna sidan samt en hel del samarbeten o fotojobb som tillkommer 🙂

Clara
10 år sedan

Hejsan! Jätte bra blogg med mycket bra recept!! Jag har en fråga till dig, har du några bra recept till långpannor ? Ska baka snart till min sons dop och behöver stora mängder .alla recept jag testat hitils har mina kakor blivit torra,brända och tunna! Riktigt tråkigt, en önskan är brownie i långpanna, testade ett recept och det var inte ens en brownie smet.. Så besviken och all tid bortkastad.. (Det är min egentid från min son en liten stund) när jag väl får baka så vill jag göra nått gott såklart! Tacksam för svar! Allt ser väldigt gott ut och när jag får tid igen ska jag testa dom berömda dumlekakorna!

Jennys_matblogg
Reply to  Clara
10 år sedan

Silviakaka finns på bloggen – den är uppskattad.
Sen har jag en jättegod brownie- på bloggen. Dubbla eller tredubbla den i en långpanna.

Lycka till

Linda
10 år sedan

Hej! Måste testas. Går det att ersätta bikarbonat med något annat? Det enda jag inte har hemma

Therese
10 år sedan

Kan du inte göra dessa utan kakao med någon fyllning tex dumle? 🙂

Åsa
10 år sedan

provade att baka dessa (med Dumle) igår men tror inte att jag fick till de riktigt som jag ville ha dem. De är inte så hårda på ytan som jag skulle vilja ha dem. De har börjat att spricka men inte lika mkt som dina. Ska jag köra dem lite längre nästa gång? Hade dem inne i 7min för innan dess hade det inte hänt mkt….

Solrosen 83
10 år sedan

Åh vad gott det låter! Jag måste testa! Nutellan har åkt in i kylen nu. Hur länge behöver nutellan vara i frysen innan man kan baka in den i kakorna?

Jennys_matblogg
Reply to  Solrosen 83
10 år sedan

Egentligen bara en tio minuter – så att den stelnar.
Lättare att jobba med då, och smälter inte lika snabbt.

Josefin
10 år sedan

Hur länge håller kakorna? De ser jättegoda ut och tänkte baka dem till dotterns kalas. Hur länge innan kan man göra dem i så fall?
Underbar blogg. Har testar massor av dina recept och det blir alltid supetgott!

Jennys_matblogg
Reply to  Josefin
10 år sedan

Gör dem när du hinner och frys in dem:) Annars samma dag.

Mia
10 år sedan

Har precis bakat kakorna och redan ätit 3. Bakade hälften med dumle och de andra med bilar, (2 i varje). Farligt goda!!

9 år sedan

åååh! Måste kanske testa dom här idag!

Ulrika
9 år sedan

Kan man baka dessa kakor utan ägg?

L
9 år sedan

håller de här sig goda i 2-3 dagar? och lägger man de i frysen eller kylen då? 😀

Matilda
9 år sedan

Bytade ut nutellan mot Philadelphia marabou

A-C
9 år sedan

Mina kakor sjönk ihop när jag tagit ut dom ur ugnen, vad gjorde jag för fel:(

Desirée
9 år sedan

Är det en hel burk nutella?

Ida Kakmonstret!
9 år sedan

Har bakat dom och dom blev jättegoda! När manäterska dem så är man i himlen!!!

Carro
8 år sedan

Godaste kakorna jag någonsin bakat! Lätta att göra och smeten samt resultatet blev SÅÅ GOTT!! Till och med farmor var imponerad, då är det ett bra tecken =)

Malin
7 år sedan

Jag ska testa att baka dessa men jag tänkte köra på vanilj kaksmet istället för med caco , tror det kan bli gott det med som typ fyllda american cookies :3 <3

Fressia
5 år sedan

Hej
Tänker prova baka dem men fyllda med karameliserad mjölk istället för nutella. Palmolja…osv. Du vet.
hoppas dem blir goda

Nästa inlägg

Krämig äggröra med knaperstekt bacon och paprikasallad

33
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x