Godförmiddag på er,
Hoppas dagen har startat riktigt bra för dig. Jag & Molly är tillbaka efter vår 7,5 kilometers powerwalk- och jag känner mig nöjd att jag faktiskt är motiverad att gå dem varje morgon. Har fortfarande inte kommit igång med att springa något än, men siktar väl på nästa vecka då 🙂 Bättre med lite motion än ingen alls, intalar jag mig.
Jag lagade en höstgryta för ett par dagar sen som jag nu har satt mig och skrivit ner receptet på – jag har så mycket nya maträtter i datorn & kameran så jag skulle behöva sätta mig ner nu i dagarna och bara mata ut nya middagar & bakverk… förbereda och uppdatera.
En liten glimt ner i den här goda höstgrytan.
Vi serverade med kokt potatis – funkar utmärkt med ris också.
Höstgryta för 5-6 personer :
smör
1 näve med champinjoner
2 putsade fläskfileer
5 dl grädde
3 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med svartvinbärsgele
10 – 15 stycken soltorkade tomater maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar
en vända med torkad timjan
Serveras med kokt potatis eller kanske ris?
Gör så här:
Dela svampen i lagom stora munsbitar, Hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan svampen, skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med gele och lite salt och peppar. Klipp ner soltorkade tomater innan servering, dekorera med lite gröna örter.
Klar att servera !
* mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.
Ser gott ut! Men varför kallas den höstgryta?
Ja , varför inte. En gryta nu i höst-tider 🙂
Ja , varför inte. En gryta nu i höst-tider 🙂
Ser o låter gott, måste testas… Tack tack
Tack för jättebra tips! Gjorde denna igår och det blev supergott! Jag hoppade över tomaterna och fonden. La i färska lingon och stekte lite lök med svampen. Serverade med en rotfruktspytt till (potatis, palsternacka. rotselleri, morötter och charlottenlök) funkade också toppen. Ha en fin helg!
Kul att höra- pminner lite omskogspannan vi hade förra veckan.Lingon är ju så gott i grytor /långkok.
Ha en fortsatt fin fredag
Förstår inte varför min bara smakade soya… 🙁
Vad hade du för soya?
Kinesisk?
Ja! Kinesisk precis som det stod…
Denna var supergod, hela familjen tyckte om den 🙂
Vad roligt
Men jösses så gott det här lät då!! Det ska jag prova ikväll!! 🙂
Denna gryta är såååå god! Jag har gjort den flertalet gånger!
Tack för en härlig blogg med massor av inspiration!
Väldigt gott! Nästa gång ska jag nog ha i lite bacon också 🙂 Maken tog om 3 ggr. Det är ett gott betyg!!
Måste bara fråga om du tror man kan använda grytbitar av picknick bog i denna grytan?! Eller hur blir de?!