Se godmorgon alla bloggvänner,
Hoppas ni har fått en fin start denna tisdagsmorgon. Här har powerwalk startat våran morgon- vi går drygt 7,5 km nu varje vardags-förmiddag jag och Molly. Det är härligt med motion, skogsdoft och så den här friska höstluften, måste älska hösten! Till lunch idag ska jag göra mig en liknande frittata som jag gjorde igår, men idag ska jag göra den helt vegetarisk, galet gott. Frittata är egentligen vad jag kallar omelett – men det låter ju häftigare och detta är ursprungligen en spansk maträtt. Använd lite vad som finns hemma i grönsakslådan, något jag gillar är potatis, sådär råstekt så att den fortfarande är krispig.
Använd dig av en stekpanna som tål att vara i ugnen, denna räckte till 2 personer.
Vill du göra den helt vegetarisk – skippa salamin och salta & peppar lite extra i äggsmeten
Det här behöver du till en frittata ( 2 personer ) :
olivolja
3 små potatisar
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
4 körsbärstomater
10 salamiskivor
1 näve bladspenat
7 ägg
1/2 dl mjölk
salt & peppar
timjan
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader,
Skala och skiva ner potatisen väldigt tunt, skiva löken i ringar. Hetta upp en stekpanna med olivolja ,fräs potatis/ lök pressa ner vitlöken under omrörning och tills de får lite färg. Vänd ner tomater & bladspenat och rör om så att de blir varma. Knäck äggen och vispa ihop med mjölk, salta, peppra och vänd över stekpannan och vänd runt lite med stekspade / slev. Krydda över med timjan och ställ in stekpannan i ugnen. Grädda i 10- 15 minuter tills Frittatan fått vacker färg.
Servera genast
Servera genast !
Återigen, jag avskyr verkligen att jag inte tål ägg
För hur många personer är receptet? 🙂
Det står över första bilden 🙂
2 personer tycker jag ….. iochförsig är jag vrålhungrig kunde jag nog äta upp hela själv också. Men 2 pers bör den räcka till
Kan man laga frittatan i en annan form istället för stekpanna i ugnen? 🙂
Det borde väl fungera lika bra? 🙂
En fråga som överhuvudtaget inte har med matlagning att göra. Har du ngt tips på hur man får kakor att hålla sig knapriga? Ibland när jag bakar och förvarar dem i en plastburk så tycker jag att de blir lite mjuka och sega.
Jag fryser in allamina som inte går åt vid fikat- lika goda sedan att tina upp precis innan kaffet 🙂
Jenny än en gång: Tack för allt fantastiskt jobb du lägger ner på din blogg. Jag älskar den! Den är mig/oss till sån stor hjälp och gör min vardag mycket lättare. Det är dina enkla maträtter, suveränt goda förstås, med få ingredienser som gör mig så glad!
<3 <3
Tusen tack för din kommentar 🙂 Så roligt att du berättar.
Kram
Hej!
Igen – din blogg och dina recept är kanon och vi använder dem flitigt hemma. En liten önskan, det är inte alltid du skriver hur många personer recepten är till så jag provar mig fram, kan du lägga in det på dina middags recept?
Det står över bilden 🙂
2 peroner tycker jag att de borde räcka till. Det beror på hur mkt man äter.
Ha en fortsatt fin tisdag
Såg att du gjort det idag men det är mer dina vecko matsedlar jag tänker på. Ska laga din Pad Thai ikväll och där hittade jag inte antal personer
OK ska verkligen försöka tänka på detta. 🙂
Familjen tackar för en jätte god Pad Thai! Slukades av både vuxna, tonåring och lillebror!!k
Roligt 🙂
Jenny! Jag älskar tallrikarna, vart e dom ifrån??
Visst är de söta 😀
Hittade dem på ullared
Det blev denna till kvällsmat och lunch imorgon.
Tycker du ger oss riktigt bra smidiga recept.
Tack så jättemycket.
Hej!
När ska man ha i salamin? Det står inte i receptet.
Innan du gräddar den.
Frittata är Italiensk. Inte spansk…