Gutenmorgen,
Jag har suttit och tittat på resor till Thailand och Mexico på morgonen, så fort hösten börjar stå på glänt så börjar jag att kika runt på vintersemestrar. Likadant varje år och lite av nöjet med en resa är ju att kolla på resesajterna på alla vackra bilder. Nu är inget bokat eller bestämt och att drömma kostar ingenting 😉
Denna veckans fredagsrätt är en av de godaste thailändska rätterna som jag lyckats laga – gillar du Phad Thai så måste du prova.
Måndag : Shepherd paj
Tisdag : Laxpasta med broccoli & philadelphia
Onsdag : Ostsoppa med pasta & bacon
Torsdag : Kasslergömma med currysås
Fredag Min godaste Phad Thai
Den äkta Pad Thai:en innehåller jordnötter – vi byter ut mot cashewnötter eftersom Thelma är allergisk.
Det här behöver du för att laga denna thailändska maträtt :
3 kycklingfileer
300 gram nudlar / risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar
Pad Thai såsen:
1 msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1/2 – 1 msk kinesisk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker
2 1/2 dl groddar
2 ägg (lättvispade)
Garnering : Hackad färsk koriander & hackade jordnötter
Gör Pad Thai så här :
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
Klart att servera.
Hej! Fisksås och ostronsås finns de färdiga att köpa? Låter ju så supergott! Mvh Inga
Absolut- kolla där du hittar thaimaten / nudlarna i din butik. 🙂
Hmm. Låter väldigt gott. Men vet du om man kan byta ut fisk och ostronsåsen mot ngt annat? Har en fisk-och skaldjurs allergisk sambo. Behöver ju inte göra maten mer än nödvändigt spännande.
Näe… Det vore ju inte så bra.
Men jag skulle nog hetta upp den med lite mer lime & chili då istället 🙂
Så gott med thaimat. Vi åker till Thailand i 3 1/2 veckor över jul och nyår. Längtar så.
Låter underbart! 🙂
Går det att stå över nötterna helt och hållet? Är allergisk mot alla slags nötter 🙁
Ja, men visst – strunta bara i nötterna då 🙂
Vi åker till kreta om några veckor. Känns bra att förlänga en grym sommar.
Pad thai är en favorit. Får nog göra nån dag. Sjukt gott!
Tror på Mexico framför Thailand faktiskt…
Å låter härligt med Kreta! Sola, äta och ha det så underbart :-*
Ja, jag vet- och Mexico har vi pratat om länge…. Men vi är en stor familj, så det blir ju rätt mycket billigare att resa till Thailand dock…. : D
Är det kinesisk eller japansk soja du använder? 🙂
Jag uppdaterar receptet, men det är kinesisk.
Det låter underbart gott, måste testa!
Gör det 🙂
Oj! Låter dyrt med både sommarstuga o utlandsresa!
Gör du massamungryta själv nån gång? Jag har köpt grytbas och de är ok men vore kul om man kunde själv!?
Masamus- vaddå? Måste googla 🙂
Nej, det har jag aldrig gjort. Men låter spännnaden 🙂
Jag har köpt från thaibutiken en liten påse med färdig massaman-pasta i och gjort enligt det receptet. Det står på thailändska på påsarna så jag gissar det är importerat (receptet är på engelska). Googla! Det är mycket godare en grytbas-konserverna.
hej!! Alltså jag älskar verkligen att läsa din blogg, inspireras och få massa mummsiga recept o allt! verkligen tack! ville testa denna men e lite skepisk mot ägget måste man ha det i?
Tack ännu en gång! TACK
älskar dina recept! Vi var i Mexiko förra året, kan rekommenderar varmt! Landade i cancun, men vi besökte playa del Carmen och Tulum som inte är så fullt med amerikanska turister. Jättefint verkligen!
Gjorde den i kväll, väldigt god och omtyckt, nästan som i Thailand,