Efterrättspaj

När vi fikade i helgen så testade jag ett nytt recept,
det var väldigt enkelt och jag kommer att baka fler efterrättpajer  efter detta . . .

Den kan bakas med vilka bär eller frukter man önskar. Varför inte med äppel ?

IMG_5205

Det här behöver du :
Rabarber + 1/2 dl socker ( så att du täcker en pajform )
eller bär eller frukt

Degen :
2 dl socker
2 dl mjöl
150- 200 kallt gram smör

Gör så här :

Ställ ugnen på 225 grader, tvätta ( ev. skala om det är tjocka skal )  och skär rabarberna i 2 cm bitar i en smord form.
Strö över sockret. Blanda socker och mjöl i en skål, strö ut över rabarberna. Ta fram smöret och hyvla med hjälp av en osthyvel smör över mjöl-blandningen.
Smöret ska täcka, allt. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter, eller tills pajen fått fin färg.

Servera sedan tillsammans med vaniljvisp / marsansås eller glass.

IMG_5214-001

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marianne
12 år sedan

Men vad enkelt. Passar mig perfekt.

Trevlig vecka

Ulrica
12 år sedan

JA, vad enkelt och smarrigt recept. Måste genast testas.

12 år sedan

Min knäckiga rabarber paj är helt fantastisk. Ta en kik om du vill

12 år sedan

Så gott med rabarberpaj!

12 år sedan

Jag är på jakt efter rabarberinspiration och hittar rabarber vart jag än vänder mig, det är ju tacksamt må jag säga! 🙂 Pajen ser god ut!

Louise
12 år sedan

Trevlig tisdag Jenny
tack för mysig blogg

Anna
12 år sedan

om man inte vill ha enbart vetemjöl, kan man byta/ blanda upp mot någon annan mjölsort? annars verkar den väldigt enkel och bra. De här knäckpajerna tycker jag blir för mycket, smaken är ofta ok men det blir bara för mycket paj på något sätt. Så jag ska testa denna tror jag.

12 år sedan

Men vilken härlig blogg!
Hit återkommer jag!
Ha en fin kväll- kram!
Charlotte

Hannah
12 år sedan

Hej hej Jenny om du vill prova eller du som läser detta kommentar letar ändå efter mer Rabarber Paj inspiration, http://www.tasteline.com/recept/Mammas_himmelska_rabarberpaj

jag har bakat den några gånger o den kommer alltid ut så god,personligen dock vill jag också rekommenderar att man lägger till 1 tsk limesaft till marängen, om man är rädd för sötman är för mycket annars!!!

12 år sedan

”2 av allt paj” ja, enklast är oftast godast! Har också gjort den pajdegen flera gånger och den blir knäckigt god!

12 år sedan

Ja, det är verkligen rabarbertider! Din paj låter enkel och god:-)

kram Christin

Kathrine Johansson
8 år sedan

Blir den inte väldigt smörig, brukar göra efter ett recept med 200gsmör å då är det 5 dl mjöl o 3 dl havregryn i 1 dl socker.

LILLEMOR
8 år sedan

Såg ju underbart gott ut…måste testas

Hanan
3 år sedan

Vilken frukt och bär funkar för denna recept??

Nästa inlägg

Biffar med chunkypesto och ugnsbakad kulpotatis

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x