Litet förslag på lördagens middag kanske . . . . Oxfile med krämig potatisgratäng
Och det godaste sättet att tillaga oxfile tycker jag är att smörsteka den och krydda med lite salt och peppar,
och sedan in i ugnen. Men det är ju även gott att grilla den, vänta då till grillkolen är perfekt- och inte för varma.
Oxfile
smör
salt
nymalen peppar
Serveras med potatisgratäng
rödvinssås
Gör så här :Ta fram den färska oxfilen i god tid innan den ska lagas ( tre timmar innan )
Smörstek den och salta och peppra. När filén fått fin färg så lägg den i en ungssäkerform och ställ in i ugnen på 100 – 150 grader med en kött-termometer.
När oxfilen uppnått 55-58 grader ( Medium ) så ta ut den och rulla in den i grillfolie och låt vila i 10 minuter.
Sedan kan du skära upp och servera med potatisgratäng och rödvinssky.
Mitt tips är att göra gratängen nästan färdig innan och lägga en grillfolie över den i ugnen samtidigt som du lagar köttet,
då håller det sig varmt fram tills du ska servera.