Morgonen började helt okej med uppehållsväder , men nu efter lunch har det bara regnat (öööösregnat) och åskat. Istället för att forstätta med renoveringen så blev blev det lite fikapaus med kaffe & kaka inne i köket med tända ljus, en paus från all målning och kolla läget lite här på bloggen. En stor bukett med doftjasmin från trädgården står här på köksbordet & doftar sommar, kanske det enda tecknet på att det inte är höst just nu. För hallå….. vart är sommaren och värmen som vi väntat så länge på?
När vi hade middagsgäster i helgen så var det Jacob som stod för matlagningen då också – och han gjorde sin uppskattade currykyckling med ris. Bilden blev inte den bästa- men det var väldigt gott!
Det här behöver du till 6 personer
1 kilo kycklingfileer
ris
smör
Salt & curry
Till currysåsen :
ev. steksky
25 gram smör
3 msk vetemjöl
4 – 5 dl grädde
2 msk kycklingfond
salt & curry efter smak och tycke
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Och smörstek kycklingen med lite curry och salt. Ev.steksky silades över i en kastrull , häll ner smöret och låt det smälta tills du får en nötig doft. Ta bort från plattan och vispa kraftigt ner mjölet till en jämn smet. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde lite i taget under vispning och låt sjuda- red av till önskad konsistens. Tillsätt även kycklingfond och låt sjuda upp tillsammans. Smaka sedan av med curry och salt.
Sedan är det klart att serveras.
Det här har vi ätit idag och det var supergott 🙂
Det här verkar gott 🙂 Har en fråga bara: vilken slags curry använder ni? Vanlig på glasburk? eller köper ni annan sorts curry? 🙂
Den på glasburk 🙂