Har ni gjort egna chips någon gång ? Det är jättelätt och tar inte speciellt lång tid.
Dessa krispiga potatischips kryddade vi med sourcreme & onion krydda.
Kryddorna är popcornkrydda och går att köpa på biograferna, men har även sett att de finns billigare att köpa vid popcornen i mataffärerna.
Tycker man inte om olivolja, så välj en olja som är naturell, t.ex rapsolja
Till 1 plåt:
2 potatisar
olivolja
Popcornkrydda
Gör så här:
Ställ ugnen på 150 grader,
Tvätta potatisen väl eller skala. Skiva den i tunna skivor, med tillexempel en osthyvel, och lägg bitarna på hushållspapper
så överflödig vätska försvinner. Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut dem och ringla över olivolja , alternativt pensla dem med olja. Och ställ in cirka 10 – 15 minuter igen. Tills de fått fin färg.
När du tar ut dem lägg dem på ett hushållspapper så överflödig olja försvinner, och krydda dem med valfri krydda eller salta.
Klara att servera
oh så skoj!
Mmmm !
Gott gott gott i gott gott 🙂
Gott! Jag har gjort chips i mikrovågsugnen 🙂 Kram
Jag testar dom just nu.
På din bild ser dom jättegoda ut!
Vilken popcorn krydda ska man ha?
Vilken man vill, de finns att köpa i affären åp tillexempel Willys
Smakar som gudarnas skinnflagor, sjukt gott!
Mina fastnade och gick inte få bort och blev mer sega än krispiga, va blev fel?
De skulle kanske varit inne lite längre ?
Åh så bra recept! Använde delar som en grund till mina chips igår:) supergott o enkelt!
Blir dom krispiga i ugnen eller en stund efteråt?! Tänkte
Bara så jag inte tar ut dom förtidigt! Mvh Anna
Ska det vara fast eller mjölig potatis? 🙂
Nä detta tyckte jag var värdelöst. Vi hade dem i ugnen hur länge som helst. I kanterna blev de bruna o hårda o i mitten var de bara mjuka och sega. Blev liksom inte mer än skivad potatis….
Och stämmer verkligen 150 grader bara? ?
Håller på just nu med som! Får se hur det blir?
Provade alldeles nyss att göra recept. Gjorde dock bara med de som fanns tillgängligt här hemma. Så det blev med Icas små delikatess potatis och det blev en annan smak på dom, popcornsmak cheddar och bacon, salt och grillkrydds smak. Blev även en blandning av olivolja och flytande margarin då olivoljan höll på att ta slut. (och jag tidigare fått tipset om att smör gör strips, chips och liknande extra krispigt) Bra tips och väldigt fin bild till! 4/5!
måste provas 🙂