Hej raringar,
Fikabesök här på förmiddagen av Emma & Benjamin & det var jättetrevligt, sedan har det varit pappersarbete för hela slanten. Och imorgon ska jag börja förbereda & tidsinställa lite av alla nya recept, så att det finns klara nu lagom till nästa helg. Då kommer jag ju inte ha samma tid att sitta framför datorn somnu eftersom det ska målas om i stugan, läggas golv och spackla/tapetsera. Ja ni förstår ju så roligt det kommer bli 🙂
Men innan dess receptet på dagens chokladiga fika : Dumlebrownies – som stått till sig ett dygn i kylskåpet.
Mums var gott !Tips : Något jag har lärt mig till nästa gång är att hacka dumlen mycket mindre, så att det är lättare att blanda den i smeten och även fördela över smeten.
Det här behöver du :
Smör & ströbröd till formen
1 dl vetemjöl
100 gram mörkchoklad
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt mjukt smör
20 dumlekolor ( hälften i smeten och hälften till toppingen
Gör så här :
Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm . Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke.Hacka Dumlen & den mörka chokladen smått, vispa sedan det mjuka rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner den siktade vetemjölsblandningen och blanda sist ner hälften av de hackade dumlebitarna. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter. De sista 5 minuterna tar du ut browniesen och strör över den finhackade dumlen/ chokladkrosset jämnt över hela kakan- ställ tillbaka och låt smälta ner. När du tar ut kakan kan du jämna till toppingen med en gaffel.
Tid är beroende på hur kladdig och krämig du vill ha den, denna brownien var inne exakt 50 minuter. Jag tycker att en brownies ska vara precis så här.
Stå kallt i kylen över natten – och ta fram i god tid före servering så att dumlen hinner bli rumstempurerad- annars blir den lätt lite för hård.
Hej Jenny!
Det du bakar och lagar ser fanatiskt gott ut. Alltid. Nu undrar jag om du kan tänka dig att lägga ut/prova/hitta på recept speciellt på fika och godis som inte innehåller gluten?
Är precis nybliven glutenintolerant och jag älskar fika!
Hej Jenny! Jag undrar vad du använde för form när du bakade och vilken storlek den hade? 🙂 den såg fantastiskt god ut!!
Det står i receptet 🙂
20*20 cm
Hej! Du skriver att du hade dem inne i 50 min…och att du tycker dessa blev precis så som du vill ha dom…lite svårt att avgöra via bild hur dom blev? Vill inte ha dem för kladdiga men heller inte för torra såklart….hur vill du beskriva hur dem blev!!?
Krämiga nog att skära bitar av.
Men inte rinninga 🙂
mums vad gott.. tack för receptboken och torkade chilisorterna som jag vann, ska bli riktigt spännande att prova =). fick hem boken häromdagen så nu har jag massa ny inspiration =))
http://livetomyarp.com
Jösses vad goa dom ser ut. Måste testas!
Så den mörk chokladen ska bara vara ovanpå kakan?
Blev lite förvånad när jag såg samma recept på tvåsidor..
http://www.nattstad.se/jenniferraandersson/dumlebrownies-14473248
Låter gott, måste prova nån dag.
Hej!
Jag undrar om denna brownie funkar att frysa? Alternativt om du har några tips på fikabröd som går att frysa?
/Moa
Den går frysa –
nästan allt fikabröd går att frysa. Dock vispad grädde på vissa bakverk är inte att rekommendera att frysa.
Hej! Använder du varmluft eller ”vanlig” ugn?
Vanlig ugn 🙂
Hej!
Har du ingen utgiven bok med dina recept man kan köpa? 🙂 tack för all inspiration!
Mvh
🙂 Inte än.
Hej går denna att baka i långpanna? 🙂
Otroligt goda men ska nog ha lite större bitar av Dumlen nästa gång. Nu märktes dom knappt