God morgon och välkommen Torsdag!
Igår rusade dagen förbi, och vi hade fikagäster på eftermiddagen. Det var Ingela och sonen Ludvig kom och hälsade på.
Jag passade på att baka efter ett nytt recept jag hittat i en gammal recepttidning,
det blev en långpannekaka med smak av mint.
Nomi ville göra lite extra fint så vi plockade vi in lite små rosa blommor från trädgården
och hade i den lilla mjölkkannan på bordet.
Recept på långpannekakor kan man inte få för många av.
Kanonbra att baka till kalas, eller om man vill fylla upp frysen.
Till den sega mintkakan behöver du :
200 gram smör
4 ägg
5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 påse med mariannegodis (sådan med papper)
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.
Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Nu hade vi lite bråttom, så vi serverade dem varma. Men jag tycker att de var goda varma också – påminner om mintkladdkaka.
Se gott ut! Kan tänka mig att vaniljglass är gott till! Kram
Ser jätte gott ut, smart med mariannegodis. Gillar de också
Åååå så grymt gott det ser ut!!!!!!!!!
Härligt med uteblommor inne, ser så nystädat ut bara av att sätta in en vas med friska blommor:)
Kakorna ser smarriga ut, mums!
Hej!
Är det en vanlig långpanna du använder till dessa? Eller är det en lite mindre. /Åsa
Vilken kaka!!!
Kan du vara snäll och skriva måtten på din långpanna.
Här ska bakas i helgen:)
Tack för en jättefin blogg,trevlig helg önskar jag dig
Jag bakade dessa idag, men hade inte mariannegodis hemma så fick improvisera. Hade däremot en mörk blockchoklad så det finhackade jag och minskade kakaomängden till 5 matskedar. Blev supergott det med 🙂
Det låter väldigt gott! Älskar mint och choklad 🙂
Monica och Åsa :
Jag hade den vanliga ugnsplåten när jag bakade dessa. (jag har en 60 cm ugn )
Och bredde ut smeten på ett bakplåtspapper på denna.
Kim : vad roligt att du hunnit med att baka dessa redan.
Kan tänka mig att det blev jättegott med choklad också ! 🙂
Fantastiskt fin rosa blomma. Vet du vad växten heter? Vilken duktig fotograf du är, bilderna är alltid så bra. Du har möjligtvis inte prövat att baka några småkakor enl. lchf?. Läser din blogg dagligen. Tack för den!
Gjorde dom idg, så galet goda!!
vilken god kaka med Mariannegodis i
Ha en bra helg
Ungefär hur många räcker en sats till? 🙂
Det beror på hur stora bitar och hur mycket man äter 🙂
Men det räcker ungefär till 8-10 bitar tycker jag .