Hej och godmorgon ,
Här i växjö lyser solen och det blev riktigt toppenväder precis som förutspått! Härligt och nu finns det en möjlighet att få iordning lite i trädgården och få gräset färdigklippt. Ska bara baka en liten omgång av favoritbrödet, tekakor som är så löjligt lätt att baka – och de är så goda. Brukar baka minst en gång i månaden och frysa in, om någon råkar ha missat receptet så kommer det här igen.
Recept till världens godaste tekakor : luftiga & precis så där lagom fluffiga.
Mjuka och goda temackor
Det här behöver du :
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl / vetemjöl special
Gör så här : Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 20 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad
Mjuka tekakor med smör, ost och marmelad.
Hej Jenny!
Solsken i Skåne också idag!!
Tekakorna….blir dom smuliga frysta?
Ska bjuda sandwich o kanapée buffe på sonens dop i sommar o tänkte att kanske dessa tekakor kunde va en del av buffén.
Njut av solen o dagen!
Kram Lisette
Fryser du in de så fort de svalnat blir de inte smuliga. Men väntar du ett par dagar blir de lätt torra & smuliga.
Lyka till : )
Hej. Vilket bra recept
Ett par dl går nog bra, men jag tror inte du kan byta ut allt.
Lycka till 🙂
Pensla led lite kallt kaffe när de precis kommit ur ugnen så blir de supersmaskiga!
Pensla med lite kallt kaffe när de precis kommit ur ugnen så blir de supersmaskiga!
Hej Jenny! Tack för en matblogg som man bara måste kolla in varje dag! Behöver din hjälp, ska bjuda på fika på jobbet ca 30 pers. Tips på gott fikabröd, gärna med choklad men inte nötter, många allergiker! Tack på förhand 🙂
Kanske någon kladdkaka, med choklad utan nötter
Klickahär : https://www.jennysmatblogg.nu/category/kladdkakor/
Tack för tipset! 🙂 Ser mycket smarrigt ut. Trevlig Helg!
Verkligen ett toppenrecept! Har bakat dem två gånger nu och de har blivit hur bra som helst. Extra plus att de går så fort att baka då jästiderna är korta vilket är perfekt om man vilk baka till frukost eller inte vet hur länge lilla dottern är lugn och låter mamma pyssla i köket.
😀
Hej!
Tack för att du delar med dig av dina goda recept!
Alltid vanlig, tycker det är klurigt med varmluft 🙂
Hej Jenny! Underbar blogg☺️ Undrar om man kan använda mörk sirap i bullarna? Mikaela
Tack snälla 😀 Ja, det fungerar lika bra.