God morgon på er,
Gårdagen bjöd på en riktig sommarvärme, och då kan man inte sitta inomhus- så det blev en fixar-dag i trädgården.
Vi klippte rosenbuskarna ( herregud vad svårt ), klippte gräset, rensade rabattena och vattnade syrenhäcken. Och sa jag att salladen har börjat växa som jag och Nomi planterade i pallkragarna? Ska bli roligt att göra sallad från den egen trädgården. Men några morötter syns inte till- men när de dyker upp så kommer det bakas morotskaka av dem 🙂
Här kommer receptet på den grymt goda Morotskakan vi gjorde förra veckan.
Det här behöver du
3 dl rapsolja
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
cirka ett halvt kilo rivna morötter
Till glasyren :
250 gram philadelphiaost
2 msk pressad citron
knappt 50 gram smör
och cirka 1 1/2 dl florsocker
Gör så här:
Smörj och bröa din form med avtagbara kanter ( 20 – 22 cm ) Ställ ugnen på 175 grader.
Finriv morötterna, och blanda ihop alla torra ingredienser ( förutom strösockret ) till kakan i en skål.
Vispa ihop rapsoljan och sockret till en fluffig och porös smet i en annan skål, vispa i ett ägg i taget. Vänd sedan ner morötterna i den porösa smeten.
Och vänd ner de torra ingredienserna. Blanda inte för mycket utan vänd försiktigt ned – annars finns risk att kakan sjunker ihop.
Häll upp smeten i den smorda formen, det är ganska mycket smet. Och grädda i cirka 70- 75 minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar. Under tiden kakan svalnar så vispar du ihop alla ingredienser till glasyren, kanske vill du ha glasyren lite tjockare. Använd då mer florsocker.
När kakan svalnat helt så breder du på glasyren.
Sedan är den klar att ätas.
Morotskakan förvaras sedan svalt. Om det nu blir något över 😎
Detta är en kaka som man absolut kan förbereda kvällen innan,
den blir bara ännu godare !
Morotskaka är så gott och frostingen är som pricken på i:et! Ha en fin dag!
ÅH, älskar morotskaka, med massor av glasyr 😀 Brukar dubbla glasyrreceptet, haha.
Gah! Morotskaka är det godaste bakverket i världen, tillsammans med dammsugare då..! ;P
Det här blir det att baka till helgen, ser smaskens ut.
Kul att se någon med passion för matlagning och bakning, jag delar den passionen med dig. Mycket inspirerande blogg, tack 🙂
Gör den nu. Ser att du glömt äggen. Antar att dom ska vispas med socker och rapsolja eller hur? Kram
Ja hur ska man göra med äggen? när ska man ha i dom? tänkte nämligen baka kakan nu… mums!!
Äggen ska vispas i efter sockret och oljan. Ett i taget 🙂
Lycka till med kakan
ÅH, älskar morotskaka, med massor av glasyr 😀 Brukar dubbla glasyrreceptet, haha.
ÅH, älskar morotskaka, med massor av glasyr 😀 Brukar dubbla glasyrreceptet, haha.
ÅH, älskar morotskaka, med massor av glasyr 😀 Brukar dubbla glasyrreceptet, haha.
ÅH, älskar morotskaka, med massor av glasyr 😀 Brukar dubbla glasyrreceptet, haha.
Jag brukar baka för att frysa in ifall vi får oväntat besök. Fungerar det bra att frysa ner den här kakan med glasyren eller sjunker det fluffiga ihop då?
Din blogg är helt underbar och recepten super!!!! Så glad att jag har hittat hit:). I veckan gjorde jag dina hemmagjorda fiskpinnar så mkt godare än dem man köper. Ikväll har jag bakar morotskakan och den ser helt fantastisk ut. Den är till min makes kollegor och kommer att avnjutas imorgon. Jag kommer dock att baka den till helgen, för jag måste smaka den:). Tack för fina och bra recept!
Vad glad jag blir 🙂
Kramis
Bakade den här idag. Men misslyckades nog litegrann. Fick aldrig rapsoljan och sockret pösigt förrens jag hade i äggen? Å gräddade den bara 60min men tyckte ändå den vart liiiiiiite torr? Hade iofs en något större form men men. Även solen har sina fläckar som jag brukar säga. Å då menar jag såklart inte receptet utan mig själv haha
min blogg:
http://www.louiseomalltochinget.blogg.se
Detta berodde nog på att du hade för stor form… Attans. . . Men prova igen 🙂
Misstänkte det var nog lite snål när jag bara kortade tiden med 10min. Men dra på trissor så var den faktiskt bättre idag 🙂 bakade även oboy bollarna och det var väl dumt nu såhär i efterhand! Farligt goda och såååå lätta att göra. Blir absolut fler sådana! Jag föredrar kokos 🙂
Har bakat den idag, hög och fin och den luktar ljuvligt! 🙂 Dock funderar jag på om jag kan vänta med glasyren till imorgon, den kanske inte blir lika saftig då? (Ska serveras imorgon)
Jag hade lagt på glasyren med en gång 😀 Godast när den fått stå och dra till sig smakerna en dag.
Mums.
Tidigt imorse fick den glasyr på sig då kakan inte var kall än när jag gick och la mig… Bara 4 timmar tills jag ska bjuda på den, låt tiden gå fort för det är aå gott! 🙂
Hej, älskar ditt recept på morotskaka men jag behöver en ungsplåt morotskaka till helgen.. har du något bra? eller hur många gånger tror du jag behöver dubbla detta?
Tacksam för svar 🙂
Kram!
Jag är inte säker Natalie – men jag hade nog prövat att dubbla det 2 1/2 gång.
Lycka till 😀
Dubblade receptet då min ungsplåt inte är av största varianten och den blev precis lika god som det vanliga recpetet. Tack för hjälpen 🙂
Tacksam om du kunde svara mig på föregående fråga 🙂
Älskar bloggen btw.
Kan man göra denna i muffinsformar ocks?
Fruktansvärt god!! Tack för all inspiration =)
Supergod och jättesaftig kan verklig rekomenderas 🙂
Så himla saftig och god.
Tittar alltid in här för inspiration då vet man att det blir smarrigt;).tack;).
Perfekt! Hade 28cm stor form ☺️
Försvinnande god den bara försvann..trevlig helg
Hittade detta recept nu och tänkte baka denna fast i långpanna inför en sommarfest om några veckor, går den bra att frysa (med/utan glasyr)?
Tack för en fin blogg med mycket inspiration!