Hej och godkväll bloggisar,
Middagen idag blev inte grillat utan vi bestämde oss för att göra fiskburgare – o vad gott det var – och smidigt att göra. Recept och bilder kommer absolut. Och till fikat blev det ……… * trumvirvel* ……… kladdkaka 😀 Ja, det känns aldrig enformigt, för det går ju variera detta mästerverk i det oändliga. Och denna med center / plopp blev så galet krämig och en perfekt kombo med len choklad & seg kola och lite lite flingsalt.
Gaaah – ni måste prova.
Hela locket blir som en plopp, seg och chokladig med smak av kola.
Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
2 rullar med center – plopp
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en 10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen oc fördela resten av alla plopp bitar över kakann. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Ni kan lätt följa bloggen som uppdateras med nya recept varje dag både via facebook HÄR och instagram : @jennysmatblogg
Ser ljuvligt ut!
Lagade din pad thai ikväll, jisses så gott! Har länkat till din blogg två gånger nu, du inspirerar!
http://plattarmedfalukorv.blogg.se/2014/april/en-tur-till-thailand-ikvall-pad-thai-2.html
Hej, när jag bakar kladdkaka får jag nästan alltid ett hårt lager på ovansidan och ute på formens kanter, som ett litet skal, och när kladdkakan stått ett tag för att kallna så blir det ännu hårdare.. Har du något tips på hur man kan få en mjuk och fin ovansida/kanter så man slipper skära bort allt? 🙂
Tack för en jättebra och inspirerande blogg!!!
Min sambo fyller snart år. Och vi ska fira detta i stugan i underbara Varberg. Har du något förslag på vilken tårta jag kan baka?
Men åh så smarrig den såg ut!
http://pernillabredolt.com
Ser jättegod ut! Kort fråga, gräddar du den i nedre delen av ugnen? Tacksam för snabbt svar då jag tänkte testa den ikväll. :))
Sorry för sent svar – jag gräddar mina i mitten
Testade denna idag. Fy bövelen så gott! Speciellt för en som är svag för center 😉
Wow! Gjorde denna igår, godaste kladdkakan någonsin! 🙂 Helt underbar! Denna kommer bli en favorit i receptboken 😀 Tusen tack för receptet
🙂
Har bakat denna kladdkaka nu och hoppas den är go….. (:
Gjorde denna igår, med vaniljvisp till, ljuvligt god!! Tack för en kanonbra blogg!
Kan man inte smälta resten av chokladen o
dra på kladdkakan när den vart i ugnen? Sen ställa in nån minut?
Hej! Älskar dina spännande recept 🙂
En liten fråga, vi har varmluftsung, tid & temp på det? Svårt att få det bra när man är van med ”vanlig” ugn!
Tack för att du delar med dig av dina godsaker 🙂
Du är farlig med alla dessa godsaker du lägger ut 😉 gjorde dumlekakor och daimbiskvier i helgen och det var en succé, denna kommer med all säkerhet göras i helgen 🙂
Hej!
Jag undrar om man kan frysa kladdkakan?
Vänliga hälsningar
Birgitta
Absolut 🙂
Kan man använda vanligt salt istället för flingsalt?
Hej!
När du skriver att kladdkakor inte ska vispas menar du då även ägg o socker?? Eller är det efter man tillsatt mjöl etc som det enbart ska röras?
Inget ska vispas 🙂