Godkväll i stugorna.
Yeeeej vilket fantastiskt väder vi haft – hos er också hoppas jag . Här i vårat lilla område i småland har både gräsklipparna och grillarna gått varma hela dagen.
Har ni också grillat idag? Vad blev det… berätta.
Eftersom cocacola-marinaden blev en hit som jag provade för ett par månader sedan så var jag rätt säker på att även denna Påskmust-marinad skulle bli en hit. Och det blev den- den gör verkligen köttet riktigt saftigt och smakrikt.
Det här behöver du till denna hemgjorda marinad :
2 1/2 dl påskmust
1/2 dl rapsolja
1-2 tsk sambal oelek
1/2 msk kinesisk soya
1/2 finriven vitlök
Gör påskmustmarinaden så här :
Rör ihop alla ingredienser och lägg sedan köttet i marinade i minst tre timmar innan grillen.
Grilla fläskytterfilen till 70 grader , server med ugnsbakad potatis, sallad och en god sås.
Receptet till denna såsen hittar du här
En sallad med isbergssallad, paprika, tomat, gurka , rödlök.
Salladsvinägrett:
1 msk vatten
2 msk olivolja
1 tsk färskpressad citron
salladskrydda / provencalekrydda
Rör ihop allt och fördela över salladen.
Nu ska jag ordna lite bättre bilder på nya porslinet som vi köpt. Så ni kan se hur det ser ut.
Vi hörs om en stund.
Hejsan 🙂 är nyfiken på hur du gjort potatisen som ligger där? vad du har för örter på?
Denna bloggen är toppen! så kul att testa nytt och få variera sig 😀
Va roligt att du gillar bloggen.
jag har bara lite olivolja på och sedan örtkrydda från knorr ( provencale)
Hej!
Tänkte höra hur många personer detta recept gäller? Jag har köpt 1.1kg fläskytterfile, räcker de till 4vuxna? Tack för en trevlig o inspererande blogg. 🙂
Kra,
Det räcker absolut. Vi brukar ha en fläskytterfile till 2 vuxna och 2 barn.
SÅ det låter bra
Kan man använda denna marinad till älgkött?
Blir säkert jättegott 🙂 Julmust, påskmust eller Coca COla ger gott & saftigt kött.
Vad har du för sås till?
Du hittar länken till såsen längre ner 🙂
Halv vitlök, menar du en halv vitlöksklyfta eller en halv vitlök?
en halv vitlöksklyfta 🙂
Woo vilken god marinad tack för en bra blogg
Woo vilken god marinad tack Jenny