Sega chokladsnitt

Idag bakades det två plåtar med sega spröda chokladsnitt. En god liten småkaka seg och krispig på samma gång.
Receptet hittade jag på denna mat- och bakbloggen

Jag dubblade receptet.

IMG_3878

Det här behöver du :

100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap, ljus eller mörk
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

Vispa smör, socker och sirap vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat separat och sikta sedan ned i smör-socker-smeten. Kör ihop till en smulig deg, som du sedan delar i två delar på ett mjölat underlag. Rulla ut delarna till längder, som är lika långa som plåten. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädda plåtar och platta till med fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter , håll koll – för de bränns lätt.
Jag skar snittar så fort jag tog ut kakorna från ugnen.

Sedan är det bara att frysa in de kakor som inte går åt.

Annars brukar jag oftast baka de här lite större chokladsnitten. Goda vilka som 🙂

Ca: 35 -50 st

200 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2-3 msk sirap
1tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Garnering
vispat ägg och pärlsocker
Gör så här :
Sätt ugnen på ca 175 graderBlanda de torra ingredienserna i en skål , innan du tärna ner smöret .
Rör sedan i sirap , medans du bakar till en deg.Dela sedan degen i tre – fyra delar och rulla upp till längder , platta till dem lite med fingrarna och pensla sedan med det uppvispade ägget och strö över pärlsockret.In i ugnen i ca 14-18 minuter. ( 2 längder på en plåt )
Gräddningstiden kan variera ,beroende på hur tjocka du gjort längderna.
Skär i fina delar innan den svalnat för mycket, låt svalna på galler
1
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

De är så goda! Tror att det är samma som jag gjorde med lakrits och polkaströssel på. Testa det nästa gång:
http://mumsfillibaba.blogspot.se/2012/03/chokladkolasnittar-med-piff.html

12 år sedan

Vad gott det såg ut! 🙂

Anna
12 år sedan

OMG!! Man ser verkligen hur sega och goda de är.
Jag hade gärna satt tänderna i både en och två av de där kakorna. Mumma

12 år sedan

Vad roligt att du gillade dessa! De är verkligen kanongoda!
Och tack för länkningen, vad glad jag blev! 🙂

Husmor
12 år sedan

Det är supergoda kakor, har bakat dem flera gånger på jobbet till olika tillställningar, jag jobbar som husmor i kyrkan,, och jag brukar ibland pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller hackad mandel. Det blir också väldigt gott 🙂

12 år sedan

Ledig imorgon fredag. Baka lite kaka då tror jag.

Emelie
12 år sedan

De är så goda när man gör de tjockare sen har på direkt efter nobless och låter de smälta och smör på.. Låter det stelna åhhh gudomligt gott.. 😀

sofia
9 år sedan

Varför är det bikarbonat i det ena receptet men inte i den som är du blad?

sofia
9 år sedan

Som är det dubbla receptet menar jag ☺

Melia
9 år sedan

Jag bakade nyss dessa och gjorde enligt receptet men tyckte dom blev torra trots att jag ”bara” hade inne dom i 14 minuter

Jenny Warsen
Reply to  Melia
9 år sedan

Hur många längder bakade du?

Melia
9 år sedan

Oj all text kom inte med*
Plattade jag till dom för mycket eller vad kan ha gått fel?

Melia
9 år sedan

Jag lade till ca 20g smör och lite extra sirap när jag knådade ihop degen. Men den kändes ändå torr men jag vågade inte gå ifrån receptet mer första gången

Melia
9 år sedan

Jag gjorde 6 längder, degen höll inte ihop för större

Melia
9 år sedan

Ca 6*3cm och lillfingertjocka. Ska dom vara större ändå?
Ursäkta om det ser ut som jag spammar dig men hälften av texten faller bort när jag trycker på skicka kommentar

Lina
9 år sedan

Hej! Jag tänkte baka dessa men utesluta kakaon och röra ner hackad vit choklad istället. Tror du att det fungerar eller blir det mer som en ”rinnig sörja” när dom varit i ugnen och chokladen smält? Tacksam för svar ?

Nästa inlägg

Laga lunch på åtta minuter

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x