Efterrättstips!
Här kommer receptet på efterrätten vi hade förra helgen.
Blåbärspannacottan med nutellabotten.
För 5 portioner
5 dl grädde
1 vaniljstänger
3/4 dl strösocker
300 gram blåbär
2 1/2 stycken gelatinblad
Nutella , chokladcrisp och blåbär
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa blåbären till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna- lägg både fröna och vaniljstången i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner blåbärskrämen krämen i blandningen. Man behöver inte sila, men jag tycker att den blir slätare och godare då. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Vill man ha en mjukare nutellakräm så rör man ut den med lite grädde, innan man häller upp cirka 1 msk nutellakräm i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacottakrämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.
Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.
Ta fram pannacottan tjugo minuter innan servering så nutellan mjukar något.
Mmmmm
De här ser så lyxiga ut! Kram
Så gott så gott!!
Ha en trevlig helg
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀
Hej!
Det står 300 gram hallon i receptet, ska det egentligen stå blåbär där?
mvh
Emma
Emma : Ja precis 🙂
Oj vad gott! Det här måste testas snart!
Åh, så gott detta var! Vi hade gäster i fredags och bjöd på denna smarriga efterrätten! Succé…
Tack Jenny för ännu ett bra recept…
Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀
Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀
Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀
Men gud vad gott! Perfekt kombo ju, fräscha & söta bär i len pannacotta, nötkräm & krispiga noblesse. MUMMA 😀
Skall man inte ha i någon philadelpiaost?