Vi har en extra tidig veckomatsedel idag då det snart blir vårtema på bloggen igen med Linda. Till skillnad från förra gången så blir det en efterrätt denna söndagen, och den vill ni inte missa – håll utkik.
Innan dess lite matförslag tills nästa vecka :
Måndag :Kokt potatis med lax & romsås
Tisdag : Fyllda paprikor med tacofärs
Onsdag : Raggmunkar med bacon & lingon
Torsdag : Grekiska biffar med tzatziki
Fredag :
Smakrik fläskfilegryta
Det här behöver du :
700 gram fläskfile / ytterfile
1 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
1 msk balsamico
1 msk oxfond
1 vitlöksklyfta
1/2 msk sambal oelek
200 gram philadelphia
5 dl creme fraiche
1 burk med små champinjoner
Så här gör du :
Putsa filen, skär upp den i lagom stora bitar , och stek upp den i smör.
Rör ner tomatpure, soya, oxfond, balsamico, sambal oelek, philadelphiaost, creme fraiche och pressa ner vitlöken. Låt sjuda upp och häll i svamen låt koka upp på svag värme och smaka ev. av med lite salt och peppar.
Raggmunkar med fläsk är ju löjligt gott! Det är en av de få gånger jag äter i vår p-matsal när det serveras. Får nog göra själv någon gång.
Tack för en bra blogg som ger mycket inspiration och aptit. Men detta recept på fläskfilé blev inte bra. Smakade nästan uteslutande creme fraich trots att jag minskade mängden från 5 till 4 dl. Måste även fråga vilken typ av balsamico du använder?