Vi äter väldigt mycket kyckling, det är gott och enkelt att variera. Dessa krispiga panerade grillspett tycker jag att ni bara måste prova snart.
Servera som en enklare lunch med sallad, eller en stadigare varmrätt med klyftpotatis.
Serveras med en sallad på tomat, lök och lite gurka och en mild fetaostkräm.
Det här behöver du till grillspetten :
grillspett
800 gram kycklingfile
1 dl ströbröd
ett par nypor flingsalt
2 msk med sesamfrön
salt och peppar
3 msk finhackad färsk bladpersilja
2 ägg
Fetaostkrämen :
2 1/2 dl creme fraiche
1 pkt med fetaost
salt & peppar
en tsk med färsk pressad citronsaft
Gör dina kycklingspett så här :
Smula fetaosten och rör ihop samtliga ingredienser till fetaostkrämen – ställ kallt.
Skär kycklingen i mindre delar. Vispa upp ägget förbered paneringen i en skål : ströbröd, sesamfrön, persilja , flingsalt och lite peppar. Doppa först kycklingbitarna i äggsmeten sedan ner i paneringen och trä på grillspett.
Grilla eller gör direkt i ugnen på 175 grader ( tjugominuter eller tills de är genomstekta.
Hur många personer är receptet för?:)
Det beror på hur mkt kyckling man äter per person och hur mkt tillbehö man har.
Men 6 personer tycker jag nog det blir ett par – tre grillspett per person.
Hej Jenny, hoppas du har det jättbra på din resa. Vill bara säga att din blogg är den absolut bästa jag hittat!
Åh tack snälla – vad roligt att höra 🙂
Testade det här ikväll – så gott!
Gillar din blogg, du har så många kanonrecept – så stort tack för att du delar med dig 🙁