Lunchen idag blev en laxrätt med gorgonzolaost och lite flytande honung.
Det här behöver du till 2 personer:
2 bitar lax
50 gram gorgonzolaost
1 msk creme fraiche
flytande honung
machesallad
rödlök
soltorkade tomater
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Mosa och blanda samman creme fraiche med gorgonzola.
Lägg de tinade fileerna i en ugnssäkerform , skär ett snitt i mitten. Fyll med ostfyllningen. Stoppa in i mitten av ugnen i cirka 15- 20 minuter. Eller tills laxen är klar.
Servera på en bädd av machesallad, rödlök och soltorkade tomater, ringla över lite flytande honung efter eget smak och tycke.
Här i Skultuna har vi snö, massor av snö – bara vräkt ner hela dagen…Så då får man göra extra god mat, eller hur? 🙂 Det blir din faijtas lasange och kanske en efterrätt? Ja, varöfr inte?
Nej – fy och fasa 😉
Nu vill vi ha vår.
Men med lite extra god mat eller bakverk så blir det genast lite roligare 🙂
Jag provar det här ikväll, men min sallad består av isbergssallad, jordgubbar och pepino – ett impulsköp på ICA. Det ska bli superspännande att se hur det blir!