Godmorgon bloggisar.
Vi börjar med en tidig veckomatsedel – för sen blir det vårtema med Linda från kryddburken här snart på bloggen. När jag letar recept så försöker jag bläddra rätt så långt bak i arkivet, så att det kanske blir något som någon har missat – hoppas ni hittar några recept som passar.
Smaklig vecka 🙂
Måndag : Lax med gräslökstäcke – LCHF
Tisdag: Bacon- och broccoligratäng
Onsdag : Tortilla-pizza med extra allt
Torsdag : Järpar med smak av grekland
Fredag : Varm smörgåstårta
Det här behöver du till 6 personer:
6 st halvmånar Hönökaka- bröd
Fyllning på en halvan :
1 burk med philadelphiaost a´300 gram
400 gram rökt skinka
Fyllning på andra :
4 finstrimlade kycklingfileér
Lite sambaloelek
2 burkar philadelhiaost (400 gram)
1 purjolök
Toppa med skivade körsbärstomater
2-3 dl god riven ost.
Gör varm smörgåstårta så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner philadelphiaosten och smaka av med lite salt och sambal oelek.
I en annan gryta fräser du snabbt skinkan , och rör ner philadelphiaosten, och låter detta bli varmt.
Placera ut de två första bröden på en bakplåt med bakplåtspapper.
Fyll på med första lagret fyllning och lägg på ytterligare ett varsitt bröd ( ca halva fyllningen ) .
Fräs purjon mjuk och rör ner 1/2- 1 burk med philadelphiaost.
Bred sedan detta på smörgåstårtan ,
och sedan ett lager med bröd till och så på med det sista av fyllningen.
Och ett lager bröd till. Toppa med skivade körsbärstomater och god ost.
Gratinera i ugnen i ca 15- 20 minuter tills smörgåstårtan fått en fin färg.
Klart att serveras med en fin sallad.
Gott, enkelt och lätt att variera med olika fyllningar.
Och Philadelhiaosten är bra att ha som bas eftersom den är riktigt krämig då