Vi gjorde en god fiskgratäng i veckan med torsk- och lax,
gillar man bättre någon annan fisk kan man välja det istället.
En fiskgratäng för 6 personer
4 bitar lax
400 gram torskfile
200 gram philadelphiaost
4 dl grädde
2 msk hummerfond
2 msk hackad dill
salt och peppar
1 gäng med körsbärstomater
Toppa med nyskalade räkor
Gör laxgratängen så här :
Ställ ugnen på 225 , skär fisken i 2*2 cm bitar. Och lägg i en ugnssäkerform.
Vispa ihop gräddde, philadelphiahummerfond, dill med salt och peppar i en kastrull. Låt sjuda upp, och lägg över de tinade fiskbitarna.
Strö över ett gäng körsbärstomater och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.
Toppa med de skalade räkorna när gratängen kommer ut.
Serveras med ris, pasta eller potatis.
Oj så gott, har precis ätit upp sista tuggan! Och man och barn tyckte lika mycket om det så detta blir en stående rätt hemma hos oss! Kram och tack!
Louise i Vellinge
Verkligen supergod , kommer att göra den många ggr
Så gott
Mums… Godaste vi någonsin ätit 🙂
Vad glad jag blir! Tack för att du berättar.
Kram
Ska göra denna för andra gången idag. God fiskrätt och lätt att variera, beroende på vad man har hemma.
Vill tacka för bra recept. Har smaskat citronkola över jul. Supergod, tycker både barn och vuxna!
God fortsättning, Jenny!
Säkert jordens dummaste fråga men ska fisken va helt tinad el fryst?
Det spelar ingen roll 🙂 Det går fortare om den är tinad.
Denna återkommer vecka efter vecka hos oss! Älskar den? Och även sambon som inte är så förtjust i fisk nämner denna när det väntas fisk på onsdagar 😉 Så god!!
otroligt god !!!! jag tog smaksatt philadelphiaost med pepparrot. MUMS!!
Denna är så god, festlig och lättlagad. Äter den för tredje gången idag
Nu står den i ugnen …men glömde sjuda den innan. Hoppas det blir bra ändå 🙄