Nougatbiskvier

Hej hej, 

Det var en trevlig stund hos Susanne idag skvaller, kaffe och massa skratt. Och nu är vi tillbaka hos Daries och tänkte överraska med att laga klart middagen tills hon kommer hem från jobbet. Jag hade tänkt något med en god köttbit och potatisgratäng …. Men Nomi har redan röstat fram tacos- så  det får det bli.

Dessa nougatbiskvier bakade vi igår, och de är försvinnande goda. Tips : Baka alla dina bakverk med mjölkchoklad , eller annan ”riktigt” choklad. Blockchoklad blir inte lika gott, så är det bara 🙂

Biskvier choklad nougat

Till 15 st biskvier….

Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

200 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 st dubbelnougat

200 gram  mjölkchoklad till att doppa gobitarna i

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Smält dubbelnougaten över vattenbad. Vispa ihop den rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom). Tips tänk på att chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.

Bakblogg jenny

1
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Åhhhh vad gott det ser ut, som dumle fast med mandelbotten… Lyx!

Anna
10 år sedan

Hej! Vilket enkelt recept att följa – chokladbiskvier är så mycket enklare än man tror! Maken och hans kompisar älskade verkligen biskvierna 🙂
Ha det gott!
Anna

http://pysselnabon.blogspot.se/2014/03/chokladbiskvier-med-smak-av-nougat.html

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Va roligt att höra 🙂

Sema
10 år sedan

Kan man frysa in dessa?! Ska testa och baka under helgen..förbereder inför ett kalas på 80 pers=)..

Skriv gärna på vilka kakor som går o frysa..tack på förhand..

sema
Reply to  Sema
10 år sedan

läste om receptet och det står att man kan frysa dem =)=) trött mamma som behöver sömn =p

Jennys_matblogg
Reply to  sema
10 år sedan

🙂 De flesta kakor går att frysa

Go
10 år sedan

Sema tumturk???

Jessica
9 år sedan

Det står inte hur man ska göra med nougaten efter man smält den 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Jessica
9 år sedan

Jodå – den ska röras ihop med de övriga ingredienserna till en smörkräm.

Marr
2 år sedan

Hur gör man nougat? Om man inte kan eller har nougat hemma.

Nästa inlägg

Lakritsbiskvier

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x