Godmorgon fina,
Här har vi precis ätit frukost och ska snart åka till Susanne & Alexander på lite fika, vem vet kanske köper jag med ett gäng semlor idag när det är fettisdagen. På tal om fika så blev biskvierna igår kanongoda- nästan för bra. Vi gjorde tre stycken olika – alla jättegoda : lakritsfyllning med lakritstopping , nougatfyllning med mjölkchokladtopping och mina de bästa enligt mig citron och lakrits- underbar kombo. Biskvier är jätteroligt att baka, har du fler goda smakkombinationer tipsa mig gärna! 🙂
Lakritsbiskvierna var inte alls tokiga och lakritspulver hittar du i välsorterade matbutiker.
Vi bakade tre stycken olika biskvier igår, och först ut är den lakritsbiskvi.
Till 15 st biskvier….
Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
200 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
3-4 tsk med lakritspulver (kung markatta)
200 gram saltlakrits choklad
Så här såg bottnarna ut, precis lagom sega.
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom). Tips tänk på att chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.
Hur uttalar du : lakrits eller ”lackrits” ?
Nu ska jag fota och uppdatera de två andra biskvirecepten och dessa kommer alldeles snart på bloggen.
Jag tycker att det blir lättare att hitta på bloggen om man lägger upp varje recept för sig, hoppas ni håller med 🙂
Åh det låter fantastiskt gott med citron- och lakrisbiskvier. Mums!
Kanske kan du testa göra någon hallonfyllning och sedan doppa dem i vit choklad? Det tycker iallafall jag låter himla smarrigt. 🙂
Sist gjorde jag smörkräm med lite kakao i, appelsinskal och lite appelsinsaft och använde Marabou Appelsin och täckte dem med, och lite appelsinskal som dekoration mycket goda …
Fy va gott de låter 🙂 Ha en trevlig dag 🙂
Vart kan man köpa lakrispulver?
Älskar biskvier men har aldrig vågat mig på att baka själv. Låter ju inte så svårt så får nog ta och testa någon dag.
Vilken lakritschoklad använder du? Den godaste tycker jag är malmö chokladfabriks mjölkchoklad med lakrits, finns på söderkryddan t.ex.
Du kan ju baka päronbiskvier, vit choklad och hallon, passionsbiskvier, dulce de leche t.ex! 🙂
Uttalas Lakriis 🙂
Ser jättegoda ut 🙂
http://www.hyra-mjukglassmaskin.se/
Kung markattas lakritspulver finns på Coop oftast.