Ett litet middagstips som är extra bra för att det med enkelthet kan förberedas redan kvällen innan. Dela då kycklingen och lägg ner i en form- häll över såsen låt stå över natten. Sedan är det bara att värma upp ugnen, värma gratängen och koka ris. Volia- Passar lika bra till vardags som till helgmiddag.
Krämig och god gratäng med rosepepparkyckling, gillade ni den tidigare här med grönpeppar så kommer ni tokgilla denna.
Tomma tallrikar efter middagen= bästa betyget.
Det här behöver du till denna gratäng:
1 grillad kyckling
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris och en god sallad
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, ta fram en ugnssäker form.
Ta bort köttet på den grillade kycklingen och lägg i formen, tvätta och hacka paprikorna över.
Värm upp en kastrull md philadelphiaost, grädde, senap, soya och krossad rosepeppar. Låt sjuda upp och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, och under tiden kokar du riset.
Servera genast.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Sedan kommer dagens tips från Cervera! För nu har de 40 % RABATT på alla tallrikar
Så behöver du uppdatera i köket eller kanske börjat passa på att köpa julklappar är detta tipset för dig.
Kraaaam
Ser jättegott ut! Vilken soya kan du rekommendera?
Jag har den allra vanligaste ”äkta kinesisk soya,” finns i alla butiker 🙂
Oj så gott! Måste testa 🙂
Så jättegott, ville helst slicka tallrikar o fat rena 😉 Tack för goa recept.
ser himla gott ut 🙂
Jättegod gryta! Jag körde hela rosepepparkorn i mixern men när man fick en bit i munnen när vi åt blev det en hemsk smak 🙁 kan det vara så att vi inte gillar rosépeppar? Eller ska man ha i hela korn? Funderar på att prova utan, för vi tokgillade själva grytan..
Jag brukar ha hela i – men visst kan det vara så att man inte gillar smaken av rosepeppar.
Hur många personer skulle du säga att detta recept räcker till, ska nämligen göra påskmiddag till 5 personer och osäker om jag ska göra dubbelt eller inte 🙂
Det här blev vår fredagsrätt, jättegod o smakar gott även för kräsna mig!! Tack
Supergod!!