Goodmorning sunshines,
Hoppas ni fått bästa starten denna söndag, vi har lillasyster här på besök fortfarande och vi ska ge oss iväg och lämna grabbarna på gymnastiken snart. Och sen blir det nog en tur till shoppingcentret och förhoppningsvis hinner vi med en liten fika också, semla och kaffe har jag varit sugen på hela veckan. Mums
Men innan dess en lite veckomatsedel, klicka på repektive maträtt för att komma till receptet,
Måndag Pannbiffar med löksås och potatis
Tisdag Fajitaslasagne med kyckling
Onsdag Fiskgratäng med nyskalade räkor
Torsdag Köttfärslimpa fylld med ost och bacon
Fredag : Bästa Pad Thai:en
Den äkta Pad Thai:en innehåller jordnötter – vi bytte ut mot cashewnötter eftersom Thelma är allergisk.
Det här behöver du för att laga denna thailändska maträtt :
3 kycklingfileer
300 gram nudlar / risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar
Pad Thai såsen:
1 msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1/2 – 1 msk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker
2 1/2 dl groddar
2 ägg (lättvispade)
Garnering : Hackad färsk koriander & hackade jordnötter
Gör Pad Thai så här :
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
Klart att servera.
Mmm va gott med Pad Thai. Måste testa att göra den själv…
Ja, denna är jättegod 🙂
Gjorde denna till middag idag och följde receptet till punkt och pricka, blev tyvärr en stor besvikelse 🙁 Smakade knappt någonting! Hade då i mer fisksås, ostronsås och soya men fortfarande för dålig smak, så himla svårt att få till den där typiska thaismaken! Längtar efter en äkta hemgjord thairätt men jag har aldrig lyckats hittills..
Hej Jenny. Jag är jätteallergisk mot fisk och skaldjur så jag kan inte ha i fisksås och ostronsås. Vet du nåt man kan ha istället?