Hej hej,
Veckodagarna rusar förbi som alltid tycker jag , liksom redan fredag. Och det är ju bara jag & Nomi hemma, eftersom de stora är i skolan. Så vi har bakat lite fredagsgott som vi ska bjuda moster Daries på till tv:n ikväll. En ny sorts kladdkaksvariant- och det vi smakat av smeten var supergott! Och vi gick upp tidigt idag så vi det även en tidig lunch här för oss. Nomi åt upp det sista av kycklinggratängen ( jisses vad hon gillar den) medan jag värmde på en tomatsoppa, lite räkor till det och en smörstek toast.
Jag tycker det är lite fint att servera soppa i sådana här stora koppar. Denna kommer från indiska- där finns massa vackra & färgglada motiv.
Skippar du räkorna har du en helt vegetarisk rätt.
Till denna tomatsoppa behöver du ( 1- 2 portioner ) :
olivolja
1/2 finhackad gul lök
1 burk med krossade tomater
1 grönsaksbuljong
1/2 tsk råsocker
nästan en 1/2 kruka med färsk basilka
1/2 dl grädde
Salt & peppar
Toppa med handskalde räkor och en bit gott bröd
Gör din tomatsoppa så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja, fräs löken glansig , häll ner krossade tomater, buljong, råsocker basilika och låt sjuda upp i 5 minuter på svag värme.
Ta bort från plattan, mixa slätt och häll tillbaka i grytan låt sjuda upp med grädden och häll sedan upp i serveringssskålar, toppa med räkor och servera genast.
Smaklig spis
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Nu ska jag fota lite och lägga in bilder & recept på kladdkakskakorna,
Så de kommer finnas här om en pyttestund, så att ni kanske hinner baka dem i helgen.
Hörs om ett tag.
Gillar verkligen din blogg, inspirerande och ger mig många goda mattips 🙂
Den här tomatsoppan är sååååå god! Jag som inte ens gillar tomatsoppa i vanliga fall ÄLSKAR den.