Jag får ibland frågan av er vad jag äter till lunch om dagarna. När barnen är i skolan / förskolan så tycker jag inte att det är jätteroligt att stå och laga mat bara till mig själv. Utan jag brukar plocka iordning en kall sallad eller värma upp en soppa ( väldigt smidigt att dubbla sopprecepten och bara frysa in till kommande matlådor) . Och tomatsoppa är ju väldans gott tycker jag , och med en bit bröd och nyskalade räkor så blir det matigt och mättande. Och för ett vegetariskt alternativ, välj bort räkorna
Till denna tomatsoppa behöver du ( 1- 2 portioner ) :
olivolja
1/2 finhackad gul lök
1 burk med krossade tomater
1 grönsaksbuljong
1/2 tsk råsocker
nästan en 1/2 kruka med färsk basilka
Salt & peppar
Toppa med handskalde räkor och en bit gott bröd
Gör din tomatsoppa så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja, fräs löken glansig , häll ner krossade tomater, buljong, råsocker basilika och låt sjuda upp i 5 minuter på svag värme. Ta bort från plattan, mixa slätt och häll upp i serveringssskålar, toppa med räkor och servera genast.
* * * * * * * * *
Nu ska jag hoppa i gummistövlarna och ge mig ut i trädgården och fixa en stund. Klippa ner lite visset och gräva om några plantor, och sedan blir det nog en kopp kaffe på altanen med vårsolen i ansiktet.
Helt underbart!
Hej!
Ikväll lagade jag köttfärs i krispigt franskbröd! Wow vilken hit!! Barnen älskade det och tog om tre gånger
Vad kul att ni gillade det och tack för att du berättar 🙂
Måste nog laga den någon kväll i veckan, var alldeles för länge sen nu. 🙂