Den godaste kladdkakan ever

Ärdet något som blir särskilt ”gillat” på Facebook och instagram : @jennysmatblogg så är det just kladdkakor i alla dess former. Och den bästa av de bästa är  just denna om du frågar mig, det e den gooooodaste kladdisen du kan tänka dig. Jag har bakat mängder av chokladiga kladdkakor och vågar  påstå att denna är den bästa jag gjort.

Det är ett helt eget framprovat recept- men låna det gärna 😀  och har du en blogg- glöm inte länka. Tack.

IMG_5594

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

 Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.  Detta  moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.Kladdkaka

6
Prenumerera
Notis om

167 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
10 år sedan

Håller verkligen med dig, så sjukt god. Bakade denna och tog med mig på skidsemester, fick högsta betyg från ALLA. Så sugen jag blev nu. Ha en skön onsdag, kram kram

Jennys_matblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Ja, choklad kola och krispigtopping Mmmmm…. skulle nog kunna äta denna till frukost, lunch och middag utan att tröttna. Mums

sara
10 år sedan

skulle du kunna lägga ut recept på en god tårta utan choklad eller bakelse? Min son fyller ett & vill gärna ha något som är utan choklad då min pappa är jätte allergisk mot choklad!

Rebecca
10 år sedan

Gott, den kanske man skulle göra till fredagens kalas. Hur lång tid innan tycker du att man ska göra den för bästa resultat?

Jennys_matblogg
Reply to  Rebecca
10 år sedan

Gärna kvällen innan 🙂

D
10 år sedan

Hur mycket är ”en burk”?

Jennys_matblogg
Reply to  D
10 år sedan

400 ml 🙂

Sara
10 år sedan

Hej!
Har märkt att de blir stor skillnad på om man sätter ugnen på varmluft respektive ”vanlig” över och undervärme. Vad kör du på när du gör denna kladdkaka?

Jennys_matblogg
Reply to  Sara
10 år sedan

Jag har vanlig ugn när jag bakar.

Tilde
10 år sedan

Hej!
Ska prova denna idag tänkte jag…hur stor form använder du?

Jennys_matblogg
Reply to  Tilde
10 år sedan

Cirka 22-24 cm

10 år sedan

Gjorde den här för ett tag sen o kan intyga att den var god!

tess
10 år sedan

You’re killing me :). Åhhh vad jag älskar din blogg! De. Är så ”normal”. Inte massa konstigheter utan bara inspiration till massa gott! Vissa mat- och bakbloggar får liksom över styr och det blir för komplicerat! Här är det liksom en liten lagom utmaning och jag vill göra allt du visar :). Detta blir en påskkaka!!!

Hmmm ser nu massa stavfel i min kommentar men skriver på paddan och knepigt nog kan jag inte justera….men du förstår nog vad jag vill säga haha.

Jennys_matblogg
Reply to  tess
10 år sedan

😀

Åsa
10 år sedan

Åååå vad den ser god ut, måste baka den nästa gång vi har middagsgäster 🙂 Tycker om att läsa din blogg och se allt du lagar och bakar. Men en sak undrar jag, hur kan du vara så smal och ha så snygg kropp när du bakar så mycket gott och maten du lagar alltid innehåller Philadelphiaost, grädde och cremefraich? Jag gör allt för att gå ned lite i vikt och hela tiden tänka på vad jag äter. Orättvist 😉
Tack fär en härlig blogg!
Kram Åsa

Jennys_matblogg
Reply to  Åsa
10 år sedan

Oj vilket smicker- där växte jag nog en meter 😉 Jag tror på att äta allt och när man vill. Men att äta lagom & någolunda efter tallriksmodellen.
Jag trivs med min vikt, men visst en och annan promenad i veckan krävs för att kunna provsmaka alla kladdkakor jag bakar 😀

Kram

10 år sedan

Kladdkaka är bland mina favoriter, finns så många mumsiga varianter, den här ser jättegod ut 🙂

Lana Kobzareva
10 år sedan

Hello,
can You Please send to me thia recipie in English version,
I dont understand correct baking process,
Thanks in advance
regards
Lana

Lillamamma
10 år sedan

En liten fråga….ska man ha på choklad blandningen innan kylning eller efter kylning? Kan man göra den på fm och äta den på kvällen? Tror inte att jag klarar av att vänta till dagen efter 😉

Jennys_matblogg
Reply to  Lillamamma
10 år sedan

Det går att göra vilket som – med chokladblandingen.
Jag gjorde den medan kladdkakan svalnade i kylskåpet.

Minst 4 timmar skulle jag säga att den behöver- men det är klart en smaksak 😉

Linda
10 år sedan

Hej!
Tyckte den såg väldigt smarrig ut, å tänkte jag skulle göra den med glutenfritt mjöl istället 🙂 men så skulle jag köpa Rice crispies idag, å då innehåller det kornmalt 🙁 så det kan inte vi äta. Har du något tips vad man skulle kunna ta istället, som är glutenfritt??

:)
10 år sedan

Till linda nedanför! Jag tycker att cornflakes är goda i choklad! Det finns glutenfria cornflakes på min Ica så det kanske är ett alternativ!

Rebecka
10 år sedan

Smaken var helt fantastisk! Men tyvärr fanns det inte en chans att göra snygga bitar då den var helt rinnande trots 30 min i ugnen och en natt i kylen. Vad kan jag ha gjort för fel? :/

Jennys_matblogg
Reply to  Rebecka
10 år sedan

Min form är cirka 22- 24 cm .Kan du ha haft en mindre så skulle den kanske varit inne ytterligare några minuter….

Snuttan
10 år sedan

Jag gjorde denna goda kladdkaka i dag och bjöd mina närmaste på, dom verkligen älskade den!! Följer din blogg varje dag, tycker att den är toppen!

Johanna
10 år sedan

Hej Jenny,
tror du man kan göra denna i typ muffinsformar istället?
Tänkte nämligen ta med den på en utflykt…

Jennys_matblogg
Reply to  Johanna
10 år sedan

Jag vet inte…, jag brukar ha bakpulver när jag bakar kladdkakemuffins… ?
Om du provar får du återkomma om resultatet 🙂

Anette
10 år sedan

Hej! Du skriver att man ska breda ut kolacremen, menar du då bara den karamelliserade mjölken, eller ska den blandas med nåt mer?

Jennys_matblogg
Reply to  Anette
10 år sedan

Den karamelliserade 🙂

Anette
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Tack! Tänkte testa i morgon. Låter väldigt gott!

Käthes Mode & Shopping
10 år sedan

Tack för ett receptet, jag lånade det här: http://www.kladdkakan.nu/kladdkakerecept/kladdkaka-med-karamelliserad-mjolk/
Låter verkligen supersmarrigt. 🙂
http://www.kathe.nu

Emm@
10 år sedan

Har precis bakat denna till kvällens lördagsmys. Ska bli smaskens!

Lina
10 år sedan

Jag har oxå precis gjort denna 🙂 ska bli gott till Eurovision ikväll när den stått till sig kylen 😀

Fia
10 år sedan

Hej,

Tack för världens bästa bakblogg. Har provat flera av dina recept å allt är bara magiskt gott (tycker mina gäster också

Jennys_matblogg
Reply to  Fia
10 år sedan

Det lät konstigt. Men prova att höja värmen något då kanske? OCh ha den innen fem minuter längre. Det skiljer sig alltid litefrån ugn till ugn.

Lycka till !

Jenny
10 år sedan

Serverade denna med lemoncurdgrädde till – magiskt gott!!!

Erika
10 år sedan

Hej. Ser riktigt gott ut 😀
Men du jag fundera på en sak… kan man ta kolasås som man har till glass istället för att hålla på med mjölken?
Tack på förhand!

Lola
10 år sedan

Verkligen jättesmaskig 🙂 Affären hade inga ricecrispies så jag tog kina puffar och blandade ut mjölkchokladen med lite grädde så det blev mer som tryffel. gott gottigott gott Tack för många bra recept 🙂

Emelie
10 år sedan

Hejsan. Jag testade att ha i lite jordnötter tillsammans med kolasåsen! Har inget att jämföra med men var otroligt gott 😉

Amanda
10 år sedan

Ska den serveras kall?

Jenny.W
Reply to  Amanda
10 år sedan

Kall / ljummen 😀

Madeleine Samuelsson
10 år sedan

Jag älskar dina recept men tycker att det syns lite dåligt med den grå texten. Iallafall när man använder mobilen..

Jenny.W
Reply to  Madeleine Samuelsson
10 år sedan

Det har jag aldrig hört innan – har du en iphone?
Jag mailar mina tekniker.

Emma
Reply to  Jenny.W
10 år sedan

Syns dåligt med min Samsung också tyvärr :/

Jenny.W
Reply to  Emma
10 år sedan

Teknikerna tittar på detta. Det är nog just samsung telefonerna…

Hoppas det löser sig snart.

Petra
10 år sedan

Det lät väldigt gott, tror du det är möjligt att göra den i portioner, muffinsformar till exempel?

Tanja
10 år sedan

Koka i tre timmar låter väldigt jobbigt. Måste man inte fylla på med vatten hela tiden då? Funkar det att använda kolasås som man har till glass tro? Den ser otroligt god ut 🙂

Jenny.W
Reply to  Tanja
10 år sedan

Det finns färdigkokt nu att köpa , den heter karamelliserad. Kolla i bakhyllan.

Sofia
10 år sedan

Denna ser väldigt god ut, ska jag absolut prova

Jenny.W
Reply to  Sofia
10 år sedan

Ju mindre luft som kommer ner i smeten ju krämigare blir den 🙂

Nicole
10 år sedan

Hej:) om man köper karamelliserad mjölk hur gör man då kolasåsen?

Jessica
Reply to  Nicole
10 år sedan

Om man kokar kondenserad sötad mjölk i 3h så blir det som kolasås (gudomligt gott!) eller som man också kan kalla det för karamelliserad mjölk, kallas även för dulche du leche 🙂

Jenny.W
Reply to  Nicole
10 år sedan

Karamelliserad är klar kolasås 🙂

Linda
10 år sedan

Kladdig är i ugnen nu. 🙂
Bröade formen med finmixade salta jordnötter. Tänkte byta ut ricecrispisarna mot salta jordnötter med. Älskar salt ihop med choklad och nötter ihop med choklad är alltid en vinnare. 🙂

Tack för en superblogg. 🙂

Maria
10 år sedan

Går det att frysa den?

tania
10 år sedan

Hej!

Gör denna nu och den har nu stått i ugnen i ca 32 minuter.. Den e fortfarande väldigt lös o har inte stelnat till något på toppen. Vad kan vara fel?

Jenny Warsen
Reply to  tania
10 år sedan

Har du haft den inne så länge och har rätt temp så ska den var klar. Den ska var rätt lös i mitten, den stannar till sig i kylskåpet. Låt dens stå där i minst två timmar. 🙂

Malin
10 år sedan

Hej! Om man använder sig av karamelliserad mjölk på burk, ska den då kokas i tre timmar också? 🙂

Sandhra
Reply to  Malin
9 år sedan

Nej den ska inte kokas om det står karamelliserad på den för då är den redan kokad och klar. Endast om det står kondenserad mjölk som du ska koka?

Jeanette
10 år sedan

Funkar det med glutenfritt mjöl tro? Verkar magiskt god!!!!

Lotta
10 år sedan

Mannen fyller år imorgon så detta får bli hans födelsedagstårta kan knappast bli bättre
Tack för alla dina härliga recept/Lotta

Desirée
10 år sedan

Är det bäst att ha den ute ur kylen en stund innan servering eller serveras direkt från kyl? 🙂
Tack för inspirationen !

therese
10 år sedan

Kan man använda någonting annat än rice crispies till toppingen? Eller är det flingorna du menar? Kändes onödigt att köpa ett helt paket då..

10 år sedan

Hej! Tänkte baka denna ikväll, men måste fråga en sak.Då du skriver rör i hop ägg och socker, menar du vispa tills det blir vitt och fluffigt? Eller bara röra snabbt?

Desirée
10 år sedan

Rör med slev eller liknande till det blandats ihop

Sanna
10 år sedan

Hej Jenny,
Jag älskar att följa din blogg vare sig det är mat bakning eller annat…såååå inspirerande 🙂 Men jag undrar om du har något tips på laktosfri kondenserad mjölk. Det är så tråkigt att min familj är laktosintoleranta. Det är bara jag som inte är det men vill inte baka allt gott som dom inte får smaka. 🙂 Keep up the gooooood work!

Jenny Warsen
Reply to  Sanna
10 år sedan

Vad roligt att höra 🙂
Tyvärr har jag ingen aning om det finns laktosfri kondenserad mjölk. Men får jag höra något så hojtar jag till 🙂

Maria
10 år sedan

I receptet står det karamelliserad mjölk, men i texten kondenserad mjölk. Vilket ska det vara?

Laurice
10 år sedan

Bjöd på den idag, Succé! Supergott! E

Laurice
10 år sedan

Bjöd på den idag, Succé var det ! Enkelt och gott! använt karamelliserad mjölk precis som det står i receptet 🙂

Sanna
10 år sedan

Bakade denna i fredags, och oj vad maffig den var! Nästan lite för mycket enl vår smak. Ska prova andra av dina kladdkakor också tänkte jag.

Linda
10 år sedan

Vilken fantastisk blogg!! Har en hel del att baka tack vare dig! Måste bara fråga , vilken mjölkchoklad använder du till toppingen? Tack för en inspirerande blogg // Linda

Jenny Warsen
Reply to  Linda
10 år sedan

Marabou mjölkchoklad alla gånger 🙂

Jane
10 år sedan

Var i ugnen ska kladdkakan bakas?

Jenny Warsen
Reply to  Jane
10 år sedan

I mitten 🙂

Jane
10 år sedan

tackar 🙂

Nästa inlägg

Italiensk lax med fetaostkräm

167
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x