Hej hej ,
Vilket väder- helt underbart, även om det inte är riktigt lika vindstilla som igår. Och nu som först hade jag en liten stund över till datorn- mycket annat idag. Och framförallt har Nomi & jag varit och träffat hennes nya klasskompisar och nya fröken. Det är ju så stort det här med att börja ”skolan”. Och en ny ryggsäck, med en matchande mapp att lägga alla viktiga papper i berättade hon på hemvägen att vi mååååste köpa till första dagen. Gulle.
För dig som letar lite matinspiration till ikväll så bjuds det på paj idag på bloggen… Pajer är väl alltid tacksamma att göra och kyckling och spenat blir alltid gott. Kan ätas både kall och varm – och nästan godare att äta efter en dag i kylskåpet 🙂
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
400 gram kycklingfile
2 dl babyspenat
1 tsk tomatpure
1 tsk röd pesto( valfri)
salt och peppar
Stanning :
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
3 ägg
salt och peppar
Toppa med ost och tomat
Fetaostkräm:
1 förpackning fårost/fetaost
2 1/2 creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
salladskrydda
Gör så här :
Börja att blanda ihop såsen genom att smula ner fetaosten i en skål och sedan rör i resten av ingredienserna, ställ kallt.Ställ ugnen på 225 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen. Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter, ibland sjunker pajdegen ner något på sidorna. Då brukar jag trycka ut den när den precis har kommit ut från ugnen med hjälp av en sked tillexempel. Tärna / strimla kycklingen och fräs färdig med olivolja, när den är klar vänder du ner tomatpure, pesto salt och peppar. Vänd ner blad spenaten och fräs runt några minuter innan du häller upp allt i pajdegen.Vispa ihop stanningen, och häll över kycklingen, hacka över tomat och strö över ost och grädda i ugnen i cirka 20- 30 minuter tills pajen fått fin färg.
Denna såg riktigt god ut! Ska testa denna 🙂
om man ska göra denna paj i långpanna, dubblar man receptet då?
ja, det borde funka 🙂
Hej!
Tack för många goda recept!
Jag undrar om man kan göra pajen innan och frysa ner den (inte grädda den )
Vet inte om jag förstår riktigt. Men jag tror att den blir allra bäst om du gör hela pajen i ett svep.
Lycka till
[…] ugnsbakad Choritzo Tisdag : Laxpasta med pesto Onsdag : Krämig tomatsoppa med räkor Torsdag: Kycklingpaj med spenat Fredag : Lasagne med extra […]