Godaste blåbärspajen
Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl
Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, vi ni så mosa blåbären lätt, och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )
Ska svalna innan servering, men det är en smaksak.
Jag tycker att den är god även när den är ljummen.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Just nu är det upp till 20% RABATT på massa söta sommarklänningar.
KLICKA HÄR
Välkomna!
Vad är din favorit paj och cupcakes?
men fy så underbarrt gott, blåbär mmh
Jag brukar baka en liknande blåbärspaj, men använder gräddfil i fyllningen! Din ser så god ut! Kram
Denna är så god, jag använder gräddfil i min också som Katarina..
Fy vad taskigt att lägga ut denna en tisdag :-P! Mmmmm ser jättegod ut. Längtar tills fredagsmyset ;-). Tack för fin blogg Jenny! Allt du bakar och lagar ser helt fantastiskt ut.
Den såg god ut!!
Den ser riktigt god ut!!
Bären på bilden ser verkligen riktigt goda ut, pajen ser inte dum ut den heller:)
En jätte god paj. Gjorde den igår och bjöd mina arbetskamrater på. Den var uppskattad. Trevlig helg.
Blåbärspaj idag också.mums
Blåbärspajen var verkligen god!! 🙂
Smöret till pajdegen, ska det vara smält?
Erica : Ursäkta sent svar. Nej det ska vara rumstempurerat 🙂
Då kontrar jag med den här som är en av de godaste blåbärspajerna som jag ätit 🙂
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/blabarspaj-med-hallon.html
Hej Jenny! Först måste jag baara skriva vilken fin blogg du har med mycket godsaker.
Denna blåbärspaj gjorde jag i söndags å den blev verkligen uppskattad sååååååååå god
Ska pajskalet förgräddas? Ser jättegod ut!
Nix, inte denna.
Ok! Tack för snabbt svar! 🙂 det blir en paj ikväll! 🙂
Jag brukar göra med hallon, också super god
Ja, det är jättegott även med jordgubbar eller mango 🙂
hej!!! den ser super god ut!!!! undrar om man kan byta ut creme fraiche mot phidadelphiaost? tack!!!!
Hej! Ser jättegott ut! Hur många personer räcker receptet till?
Hej Jenny! 🙂
Hur funkar det med frysta blåbär? Ska jag tina upp dem innan då så inte det blir en massa vatten? 🙂
Blir det fina bitar när an skär upp den?
MVH Beatrice
Det går bra med frysta bär också. Du behöver inte tina.
Kan man frysa in denna paj? Hur blir den isf då man tinat den?
Hej gåår det bra och använda fryst blåbär mvh Anja